Sant Cugat s'adhereix a la futura T-Mobilitat


Temes relacionats

La Generalitat vol substituir les zones tarifàries per un sol bitllet intel·ligent ( 6/jul/12)


  • Comparteix:

Moment de la signatura del conveni / Font: Localpres

Moment de la signatura del conveni / Font: Localpres

Sant Cugat s'incorpora a la futura T-Mobilitat que posaran en marxa el govern i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). L'Ajuntament ha signat aquest divendres els acords que permeten afegir-se a aquest sistema i integrar el transport públic local. Segons l'alcaldessa, aquesta adhesió serà una alternativa a la integració del municipi a la zona 1 tarifaria.

D'aquesta manera, la ciutat, com la resta d'ajuntaments de l'àrea metropolitana, ha ampliat el conveni d'integració tarifaria que manté amb l'Autoritat del Transport Metropolità. L'objectiu és incorporar el transport públic local a la futura T-Mobilitat, una vegada aquesta entri en funcionament.

Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, aquesta adhesió també servirà per superar la històrica reclamació del municipi d'integrar-se a la zona 1 tarifaria.

Mercè Conesa

Serà una alternativa perquè supera el sistema de zones i va a un sistema d'utilització.


Està previst que la T-Mobilitat entri en funcionament a partir del 2014, segons van concretar la Generalitat i l'Autoritat del Transport Metropolità durant la presentació del projecte el juliol del 2012. Aquest nou sistema elimina les zones i servirà per substituir els abonaments actuals per un únic títol, que tindrà un xip electrònic de validació sense contacte.

L’abast tecnològic del projecte suposa l’adaptació del maquinari i sistemes de l’ATM de Barcelona i de les 74 empreses de transport públic que presten el servei integrat a l’àrea de Barcelona. Suposarà l’equipament de 326 estacions, 2.573 autobusos, 7.846 validadores i 1.338 màquines de venda automàtica.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.