Amics de la Gent Gran estendrà la seva activitat a Sant Cugat a partir de gener


  • Comparteix:

Amics de la Gent Gran treballar per evitar la solitud d'aquest col·lectiu / Font: Gencat.cat

Amics de la Gent Gran treballar per evitar la solitud d'aquest col·lectiu / Font: Gencat.cat

L'associació Amics de la Gent Gran arribarà a Sant Cugat abans d'acabar l'any en una expansió en altres municipis i zones de Catalunya. Aquesta entitat es dedica a fer acompanyament a la gent gran, ja sigui de manera periòdica, puntual o per malaltia des de fa més de 25 anys.

Durant aquests tres mesos, l'associació Amics de la Gent Gran establirà contactes amb entitats i associacions del sector, i també buscarà voluntaris de la zona per garantir l'acompanyament a domicili o en residència de les persones que ho necessiten. A la nostra ciutat han contactat amb el Punt de Voluntariat de l'Ajuntament i a través de la plataforma HacesFalta.org per trobar gent disposada a donar dues hores a la setmana del seu temps a aquesta entitat. Aquest dijous també han contactat amb més entitats en una trobada a la Casa de Cultura.

El responsable del desenvolupament territorial d'Amics de la Gent Gran, José Luis Buenache, ha posat de relleu que fan falta unes cinc persones voluntàries per engegar i crear el motor de la delegació. L'entitat, en cada expansió territorial, s'adapta a les necessitats del territori i, en el cas de Sant Cugat, Buenache ha assegurat que no tanquen la porta a oferir els seus serveis a les diverses residències locals.

José Luís Buenache

Les noves delegacions les adaptem a la realitat del territori. La dinàmica del dia a dia ens guiarà per oferir un servei o un altre.


Aquest desplegament forma part del Pla Estratègic 2014-2016 de l'entitat, que també estendrà la seva acció social a Sabadell, Vic, Girona i Cardedeu-Granollers. Amics de la Gent Gran ja ha col·laborat amb algunes empreses del municipi en l'anomenat voluntariat corporatiu, com per exemple HP, on treballadors d'aquesta empresa van fer de voluntaris durant una jornada.

L'associació Amics de la Gent Gran va tancar el 2012 acompanyant 856 persones grans que pateixen les conseqüències de la soledat i l'aïllament social. L'entitat té 910 persones voluntàries i 1.533 persones sòcies i donants, a més de desenes de fundacions i entitats, administracions, empreses, mitjans i persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.