Rostros, Colores y Sueños continua la seva tasca solidària a Nicaragua


  • Comparteix:

El Futbol Club Colama és un dels quatre pilars de la tasca solidària de l'associació / Font: Rostros, Colores y Sueños

El Futbol Club Colama és un dels quatre pilars de la tasca solidària de l'associació / Font: Rostros, Colores y Sueños

Quatre voluntaris de l'associació solidària santcugatenca Rostros, Colores y Sueños s'han desplaçat aquest estiu a la població nicaragüenca de Colama per continuar el seu desenvolupament educatiu i social. Tots ells han reforçat els projectes ja existents de la biblioteca, el teatre, el club de futbol i l'escola.

Durant dues setmanes d'agost, els voluntaris han conviscut amb les famílies de la zona i han establert un diàleg que permet créixer la comunitat i els mateixos membres de l'associació. La presidenta de Rostros, Colores y Sueños, Esther Rodríguez, ha destacat el fet que Colama és una comunitat relativament aïllada i que l'arribada dels voluntaris els permet conèixer altres realitats i maneres de fer.

Esther Rodríguez

És una manera d'obrir-se al món, que vegin altres realitats i això provoca canvis en les dues direccions.


Tres dels quatre voluntaris que han viatjat a l'Amèrica Central són professionals de l'àmbit de l'educació. Aquest fet els ha permès reforçar les tasques educatives i culturals que es duen a terme a Colama i, en especial, el projecte de l'escola. La presència de mestres entre els voluntaris ha afavorit l'aprenentatge de noves metodologies i activitats destinades als alumnes i el treball amb les famílies dels escolars.

Els altres projectes principals de Colama són la biblioteca, el teatre i el Futbol Club Colama. La biblioteca impulsa la lectura i l'escriptura i dóna suport als infants i joves en les seves tasques escolars. El grup de teatre, iniciat l'any passat, promou la creació d'obres de teatre i la seva representació davant tota la comunitat i afavoreix la relació entre nois i noies. El club de de futbol també ha contribuït a la socialització dels joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.