Un llibre fet per santcugatencs explica com millorar el vincle amb el fill adoptat


  • Comparteix:

Fragment de la portada del llibre / Font: Ifis-editorialgrupo5.com

Fragment de la portada del llibre / Font: Ifis-editorialgrupo5.com

Tractar amb naturalitat el passat de l'infant és una de les maneres de facilitar l'adaptació dels fills adoptius a la nova família. Així ho apunta el llibre 'Cuentos para familias de corazón' que, amb textos i il·lustracions de santcugatenques, s'adreça a professionals, famílies i educadors.

Alicia Barbero és l'autora d'aquest treball que incorpora il·lustracions de Teresa Blasco. Tal com ha explicat Barbero en una entrevista a Cugat.cat, el llibre vol ser una eina que ajudi a l'entorn dels infants adoptats a assumir el seu passat.

Segons l'autora, que és psicopedagoga, sovint les famílies veuen l'adopció com un començar de zero pel fill i que aquesta actitud pot derivar en problemes d'adaptació o en certs trastorns que dificulten la convivència en el nou entorn.

Alicia Barbero

Connectar amb el passat del nen i acceptar-lo ajuda a establir un millor vincle amb el fill. Això ajuda a acompanyar l'infant durant el seu creixement.


Quan aquest vincle no apareix, els fills adoptats poden desenvolupar trastorns d'atenció, generar rebuig cap a la nova família i derivar en situacions d'angoixa o ansietat. Barbero ha assenyalat que en aquest volum s'exposen maneres d'evitar aquesta situació i guies que poden servir a pares i fills per comprendre millor els motius que han portat a l'adopció.

L'aportació santcugatenca al llibre també arriba al pròleg a càrrec del director de l'Institut de Formació i Recerca Acció sobre les conseqüències de la Violència i la Promoció de la Resiliència (IFIV) i santcugatenc, Jorge Barudy, i la psicòloga Maryorie Dantagnan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.