La Fundació Pasqual Maragall recomana parar atenció a l'inici de la malaltia


Temes relacionats

La Fundació Pasqual Maragall desentrella els misteris de l'Alzheimer (25/set/13)


  • Comparteix:

El director de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí, durant la xerrada

El director de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí, durant la xerrada

Entendre com funciona l'Alzheimer en la seva fase latent és fonamental a l'hora de trobar un medicament eficaç per curar aquesta malaltia. Aquesta és la tesi principal que ha explicat aquest dimecres el director de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí, en el marc d'una conferència a la Casa de Cultura per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer.

El director de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí, ha visitat la Casa de Cultura per oferir una conferència titulada 'La lluita contra l'Alzheimer, un repte per a la ciència'. Camí ha explicat la tasca d'aquesta fundació, que centra els seus esforços en comprendre com funciona fisiològicament la fase inicial de la malaltia, una de les claus per aturar el procés degeneratiu.

El també catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) s'ha referit a les implicacions socials que té l'Alzheimer i ha recordat que els familiars són els primers que poden notar-ne els símptomes i identificar-los. En aquest sentit, Camí ha assegurat que la millor arma que tenim de moment per combatre l'afecció és la detecció precoç.

Jordi Camí

La prevenció o aturar la malaltia de manera que no progressi són les opcions que hem d'abordar.


Segons Camí, l'Alzheimer és una malaltia genuïna perquè afecta les capacitats cognitives del pacient i això fa que el millor remei de què disposem actualment siguin els cuidadors. El catedràtic també ha destacat la valentia de l'expresident Pasqual Maragall a l'hora de fer públic que estava afectat per aquesta malaltia. Per Camí, accions com aquesta són molt importants per donar a conèixer els símptomes de l'Alzheimer, una afecció encara poc coneguda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.