Un supervivent de l'accident dels Andes del 1972 explica el seu testimoni


  • Comparteix:

Algorta als estudis de Cugat.cat

Algorta als estudis de Cugat.cat

Les ganes de viure ens van salvar. Així explica el supervivent de la tragèdia aèria dels Andes del 1972 Pedro Algorta com 16 persones van aconseguir sobreviure sense menjar i sota temperatures gèlides. Algorta ha relatat la seva experiència en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM).

Pedro Algorta formava part del grup que viatjava amb l'equip de rugby el Old Christians Club de l'Uruguai que es va estavellar l'any 1972 a la serralada dels Andes i que, després de 72 dies, va poder sobreviure amb 16 expedicionaris més. Algorta va tardar 35 anys a explicar la seva experiència en públic i des d'aleshores ofereix conferències sobre les sensacions i les lliçons que va extreure d'aquest succés.

El seu relat s'allunya de la gesta heroica que narra la pel·lícula 'Viven' tot i que en reconeix la veracitat. En els records de Pedro Algorta, no hi ha gaire espais dedicats a les heroïcitats i si a situacions personals i íntimes. Parla de persones que s'aferraven a la vida a partir de petits detalls i les ganes de sobreviure.

Pedro Algorta

Passava molt temps tocant-me, buscant el pols per sentir que estava viu. Eren situacions en càmera lenta, de viure poc a poc cada instant.


Algorta ha restat importància al fet que, per sobreviure, van recórrer a la antropofàgia. Segons ell, això no va ser més que una resposta a una necessitat extrema i l'única via de continuar en vida. El supervivent ha posat l'accent en les ganes de viure, el treball diari i en equip que va fer possible superar una situació límit.

Precisament, aquest és el missatge que vol fer arribar al públic que assisteix a les seves xerrades. Durant l'entrevista ha explicat que amb la seva història vol demostrar que no hi ha situació que no es pugui superar.

Pedro Algorta

Explico el meu cas i no teoritzo. El que vull explicar és que tot i el que he passat he aconseguit fer una vida normal. Tothom pot superar els seus 'Andes'.


Pedro Algorta ha decidit posar la seva experiència durant i després de l'accident per escrit i que, si tot va bé, l'any vinent es publicarà un llibre on narra la història des d'un vessant personal i com ha viscut la seva vida amb el que ell anomena 'una muntanya a la motxilla'.

Algorta ofereix aquest dijous una xerrada a l'escola l'Olivera on estudia el seu nét.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.