Les Nits Temàtiques de la Unipau exploraran alternatives per a la postcrisi


Temes relacionats

La democràcia i la dignitat humana centren el 28è Curs d'Estiu de la Unipau (19/jul/13)

L'Ajuntament i la Unipau renoven el conveni de col·laboració anual (12/jul/12)


  • Comparteix:

La Unipau vol debatre sobre les alternatives possibles una vegada superada la crisi

La Unipau vol debatre sobre les alternatives possibles una vegada superada la crisi

La nova edició de les Nits Temàtiques de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) abordarà quin serà el model econòmic necessari una vegada superada la crisi. La primera sessió tindrà lloc divendres 18 d'octubre al Xalet Negre i analitzarà el llibre 'Por qué fracasan los países', escrit per l'economista turc Daron Acemoglu i el politòleg americà James A. Robinson.

L'historiador santcugatenc Jordi Casas serà l'encarregat de presentar la primera obra del cicle, que porta per títol 'Por qué fracasan los países. Los orígenes del poder, la prosperidad y la pobreza'. Escrit per Daron Acemoglu i James. A. Robinson, l'obra parteix de la tesi que la prosperitat d'una ciutat o país no depèn del clima, la seva situació geogràfica i la cultura, sinó de les polítiques impulsades des del seu govern.

D'aquesta manera, el llibre analitza per què alguns països africans es troben molt desenvolupats i d'altres pateixen condicions extremes de pobresa. Els autors també es plantegen fins quan la Xina podrà mantenir el seu ritme de creixement i quan perdran els EUA la seva hegemonia política i econòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.