El meteorit caigut a Rússia permetrà millorar els sistemes de detecció


  • Comparteix:

Josep Maria Trigo-Rodríguez / Font: Robert Ramos

Josep Maria Trigo-Rodríguez / Font: Robert Ramos

L'estudi del meteorit caigut a Rússia a principis d'any pot desembocar en nous sistemes que permetin una millor detecció de meteorits. Ho ha explicat el científic titular de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE) Josep Maria Trigo-Rodríguez a la xerrada que ha protagonitzat aquest dijous amb motiu de la Setmana Mundial de l'Espai.

El 15 de febrer passat un meteorit es va desintegrar sobre el cel de la localitat de Txeliàbinsk, a Rússia, sense causar víctimes mortals però ferint més de 1.000 persones. L'estudi d'aquestes restes comença a donar els seus fruits i, com ha explicat el científic titular de l'Institut de Ciències de l'Espai Josep Trigo-Rodríguez permetrà conèixer millor el procés de formació d'aquestes peces, la seva composició i obrir noves tècniques de predicció de futurs apropaments.

Josep Maria Trigo-Ro

La lliçó que en treiem és que seria més pràctic tenir telescopis en òrbita per millorar la predicció. Aquest no va ser detectat per la seva posició respecte el sol.


El científic ha explicat que meteorits d'aquestes dimensions, amb un diàmetre de més de 20 metres i més d'una tona de pes, no són gaire habituals. En canvi, sí que és habitual l'impacte amb la terra de meteorits de dimensions més reduïdes. Segons l'expert, a la Península Ibèrica l'estadística assenyala que es registren impactes d'un o dos meteorits l'any amb una massa superior al quilo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.