L'Aplec de la Salut porta per primera vegada els Geganters al Puig Madrona


  • Comparteix:

L'Aplec de la Salut ha viscut aquest dissabte una de les seves edicions més emotives de la mà dels Geganters de Sant Cugat. Els gegants han pujat per primera vegada al Puig Madrona, en homenatge al membre de la entitat Santi Barnils, que va impulsar la presència de la colla tant a l'aplec valldoreixenc com a Sant Medir.

Aquest és el segon any que els Geganters de Sant Cugat estan presents a l'aplec, però, enguany, la seva presència ha pres forma d'homenatge al membre fundador Santi Barnils. El tresorer de l'entitat, Eduard Soler, ha explicat a Cugat.cat que Barnils va impulsar la proposta de pujar els gegants a l'aplec de Sant Medir i també al Puig Madrona, tot i que fins aquest any no s'ha portat a terme. Després d'aquesta primera ocasió, l'entitat, ha dit Soler, buscarà donar continuïtat a la presència dels gegants a l'Aplec de la Salut.

Eduard Soler

En principi, continuarem els anys vinents en funció de les circumstàncies.


L'Aplec de la Salut ha seguit un any més la tradició i ha aplegat veïns i entitats. La missa, la ballada de sardanes i el concert de la Coral l'Harmonia han donat forma un any més a la trobada, a la qual s'han incorporat activitats i jocs per als més petits. La cita també ha comptat amb la visita guiada a l'ermita.

Un any més, però, la trobada a l'ermita de la Salut s'ha fet en terme municipal del Papiol, ja que la Generalitat va decidir ubicar aquest espai, fins ara dividit entre els dos territoris, en el municipi veí. Una decisió que l'Ajuntament i l'EMD van recórrer, però que encara no té resolució judicial. Tot i així, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha assegurat que els veïns continuaran celebrant l'aplec al marge de la delimitació territorial.

Josep Puig

Més enllà de la propietat, està el sentiment de la gent de Valldoreix. Això no seria motiu per no celebrar-ho.


Enguany, les carmanyoles han estat de nou les protagonistes del dinar popular, ja que, com en els darrers anys, no ha estat permès fer foc a la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.