El Tabalers dels Diables recorden al seu pregó la gent i espais del barri del Monestir


Temes relacionats

La Festa del Monestir recupera la il·lusió i les places per als veïns ( 6/oct/13)


  • Comparteix:

Moment del pregó / Font: Localpres

Moment del pregó / Font: Localpres

Els Tabalers dels Diables han protagonitzat aquest divendres un animat i original pregó de la Festa del Monestir amb el qual han defensat l'autenticitat d'un 'barri de tota la vida'. La formació ha recordat els espais més emblemàtics de la zona, el seu comerç i la seva gent a ritme de cançons, rimes i amb la complicitat del públic.

Els Tabalers han deixat de banda les reivindicacions polítiques i han centrat el seu pregó en el barri del Monestir. El grup, però, ha posat en escena la seva defensa amb molt d'humor i interactuant amb els presents, que han estat partícips de les rimes dels Tabalers. El comerç de la zona, els seus veïns i els espais que millor defineixen el barri del Monestir han estat els protagonistes de la seva original actuació, que ha inclòs música, tal com ha explicat el membre dels Tabalers Nielo Ballart.

Nielo Ballart

És un pregó diferent. No venim a parlar de política sinó a fer un joc amb els veïns. Parlem del barri, els seus locals i llocs especials.


El president de l'Associació de Veïns del barri del Monestir, Andrés Ares, ha aprofitat la trobada per reclamar millores per a la zona, així com la construcció del 4t CAP i d'una nova residència per a la gent gran. Més enllà de les reivindicacions, Ares ha recordat la singuralitat d'aquest barri i de la seva gent.

Andrés Ares

El nostre barri és un dels més antics. A qualsevol carrer i plaça la gent et saluda, som gent de barri i això fa que sigui especial.


Es tracta d'una visió compartida per l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha recordat, que tot i que la crisi dificulta algunes inversions, el barri té moltes capacitats i manté la seva ànima.

Mercè Conesa

És un barri dels de tota la vida. Hi ha relacions de veïnatge, la gent és coneix i es fa vida de barri. Tot i les dificultats i el creixement de la ciutat continua tenint aquesta ànima.


La Festa del barri del Monestir va tenir lloc el primer cap de setmana d'octubre, però el pregó es va ajornar a causa de la pluja. Els Tabalers dels Diables, com a pregoners, han rebut una placa commemorativa de l'Ajuntament. La cita; que ha comptat també amb el tinent d'alcalde de Territori, Josep Romero, i el regidor d'ICV-EUiA Joan Calderon; s'ha allargat amb actuacions musicals de grups locals.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.