Abacus buscarà altres vies de retorn cooperatiu per acatar la sentència del TC


  • Comparteix:

Abacus buscarà altres maneres de retorn cooperatiu per als seus socis / Font: Abacus.coop

Abacus buscarà altres maneres de retorn cooperatiu per als seus socis / Font: Abacus.coop

El Tribunal Suprem ha ordenat a la cooperativa Abacus, amb establiment a la ciutat, a parar de forma immediata la seva activitat 'il·lícita' d''estalvi cooperatiu' amb descomptes a llibres superiors al 5% per considerar-los 'competència deslleial'. Abacus ha respost que acatarà però no renunciarà al dret al retorn cooperatiu dels seus socis i buscarà altres fórmules.

Abacus ha afirmat que no renunciarà a un dels elements 'bàsics' que justifiquen 'la raó de ser' del model empresarial d'economia social i que la intenció és continuar oferint els millors avantatges de preu i qualitat als seus socis. La cooperativa, que buscarà altres fórmules de 'retorn cooperatiu', s'ha mostrat sorpresa per aquesta sentència.

El Tribunal Suprem ha considerat que 'la nova fórmula d'estalvi cooperatiu' que va fer servir Abacus el 2008 per aplicar descomptes en la venta de llibres superiors als permesos constitueix un acte de competència deslleial. Així ho estableix en una sentència dictada pel Tribunal Suprem a partir d'un recurs presentat pel Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, la Cambra de Comerç de Catalunya i per una llibretera de Santa Coloma contra una sentència anterior que donava la raó cooperativa. Ara, l'alt tribunal diu que la rebaixa del 10% extra exclusiu per als seus socis sobre el valor del llibre 'viola les normes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.