L'expulsió d'una noia homosexual fragmenta un grup de joves a la parròquia


  • Comparteix:

La jove expulsada formava part de la parròquia de Sant Pere d'Octavià / Font: Monestirs.cat

La jove expulsada formava part de la parròquia de Sant Pere d'Octavià / Font: Monestirs.cat

L'expulsió d'una noia homosexual de la parròquia de Sant Pere d'Octavià ha provocat una fragmentació del grup de caps de la congregació. El vicari Carles Cahuana va impedir al març a l'afectada que acompanyés a un grup de joves de 17 anys de la parròquia 'perquè era homosexual i no exercia el vot de castedat', segons ha explicat la noia a Cugat.cat. Des d'aleshores, 13 membres de la congregació han marxat, la gran majoria per donar suport a la jove.

Tot i que ni a l'Evangeli ni als llibres de catecisme i dret canònic no s'indica enlloc que les persones homosexuals no puguin formar part de l'Església, el vicari de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Carles Cahuana, va decidir al març expulsar una jove per la seva opció sexual. Després d'uns mesos considerant 'la situació de la noia', Cahuana va creure inadequat que seguís acompanyant un grup de la congregació perquè 'la seva homosexualitat era pública' i 'no exercia vot de castedat', segons ha explicat la jove a Cugat.cat. Malgrat aquesta decisió, la noia, que ha preferit mantenir l'anonimat, és conscient que 'moltes vegades l'Església ens diu coses que no ens agraden' i ha subratllat la importància de fer pedagogia per mostrar que el catolicisme pot conviure amb aquestes realitats.

Afectada

Hi ha un camí molt gran a recórrer. Moltes vegades l'Església ens diu coses que no ens agraden, però és important explicar amb pedagogia que hi ha altres realitats.


L'afectada també ha apuntat que va convocar una reunió amb els pares i els membres del grup per explicar-los els motius de la seva marxa, però que el rector de la parròquia, Blai Blanquer, 'no va voler-nos obrir la porta' i van veure's obligats a parlar a la plaça d'Octavià. Tot i això, la jove ha subratllat que ha rebut 'un suport massiu' per part dels joves de la congregació. De fet, des de l'expulsió, 13 membres de la congregació han plegat, deixant el grup de caps amb només tres persones.

La noia feia 23 anys que formava part de la parròquia i va ser una de les impulsores del grup 'Fent Camí' de la congregació. Pel que fa a informacions aparegudes a altres mitjans sobre una segona expulsió també per raons homosexuals, fonts de grup de joves l'han desmentit i han aclarit que, en aquest cas, la noia ha marxat 'per motius personals'.

Aquest no és el primer cas de rebuig de persones homosexuals a la parròquia. Membres del grup de joves han recordat que deu anys enrere, quan l'Esplai Pica Roca formava part de la congregació, es van expulsar els dos monitors de l'entitat perquè eren parella. Com a resposta a aquesta acció, tot l'esplai va marxar de la parròquia i, des d'aleshores, l'entitat duu a terme les seves activitats a La Unió santcugatenca.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb el rector de la parròquia, Blai Blanquer, que ha declinat fer declaracions. Blanquer ha explicat que per motius professionals no es pot pronunciar sobre qüestions personals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.