Assadega'm reclama en el Dia de la Salut Mental comprensió cap als malalts


  • Comparteix:

Imatge de l'acte celebrat a la Casa de Cultura

Imatge de l'acte celebrat a la Casa de Cultura

L'associació Assadega'm alerta de l'estigmatització social que encara es produeix entorn les malaties mentals. Per això l'entitat ha celebrat aquest dissabte el Dia Mundial de la Salut Mental amb diverses activitats per conscienciar la ciutadania i promoure el seu tractament.

Un manifest reivindicatiu, diverses actuacions musicals i un espectacle de màgia amb experiments s'han desenvolupat a la Casa de Cultura per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental a la ciutat. Sota el lema 'Continuem lluitant', l'associació Assadega'm continua oferint ajuda a totes aquelles persones que pateixen algun tipus de malaltia mental.

El vicepresident d'Assadega'm, Antonio Fermoso, ha explicat a Cugat.cat que encara existeix certa reticència a tractar-se una malaltia mental, ja que està molt estigmatitzat.

Antonio Fermoso

El tema de les malalties mentals està molt estigmatitzat, i la gent pensa que les coses es curen soles. No s'ha d'estigmatitzar la persona que té un problema d'aquest tipus.


Tot i que l'associació ha agraït el suport de l'Ajuntament, Fermoso ha lamentat la manca d'ajudes estatals. A més, ha demanat comprensió a tothom que tracta amb persones amb malalties mentals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.