Sant Cugat aproparà la realitat de l'ictus amb diverses activitats


Temes relacionats

Laura Perea: 'Amb la polsera es poden resoldre situacions amb facilitat' ( 9/abr/13)


  • Comparteix:

Un concert solidari de l'Escola Fusió aquest dissabte, una conferència sobre l'assertivitat i un taller de comunicació són els actes que commemoraran el Dia Mundial de l'Ictus. Aquestes propostes volen donar a conèixer la malaltia i la seva incidència a la societat, a més de reforçar la tasca preventiva.

El 29 d'octubre es commemora el Dia Mundial de l'Ictus i, per aquest motiu, la ciutat ha previst una sèrie d'activitats per sensibilitzar la ciutadania que és una malaltia que pot afectar també persones joves. La primera proposta és el concert solidari a càrrec de l'Escola Fusió que actuarà aquest dissabte a les vuit del vespre a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. Aquest concert també comptarà amb una testimoni i usuària d'AVAN que explicarà la seva història després de patir un ictus quan estava de vacances.

En les setmanes següents hi ha previstes dues activitats relacionades amb l'assertivitat. La primera té lloc dilluns a dos quarts de set a la Casa de Cultura i serà una conferència amb la neuropsicòloga d'AVAN Noemí Calzado que durà a terme una aproximació teòrica a aquesta qüestió. Dimarts 5 de novembre tindrà lloc un taller de comunicació on es posaran en pràctica els conceptes apresos a la xerrada sobre l'assertivitat.

La directora de l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) a la ciutat, Laura Perea, ha informat que l'ictus és una de les malalties que es pot prevenir amb un estil de vida saludable. Perea ha expressat que és important detectar els símptomes d'una persona que acaba de patir un ictus per respondre el més aviat possible davant d'aquesta situació.

Laura Perea

És una de les malalties que es pot prevenir. És important que sapiguem reaccionar davant de l'ictus i que si li passa a algú que tenim al costat puguem reaccionar més ràpid.


El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha posat de manifest la importància de les tasques de prevenció i sensibilització a la ciutadania, ja que l'ictus és la primera causa de mortalitat entre les dones més grans de 65 anys.

Raül Grangé

Les nostres competències en Sanitat són de prevenció i sensibilització. Per a nosaltres és importantíssim les entitats que treballen en aquesta tasca i que a més la fan atractiva.


La directora de l'Escola Fusió, Gemma Navarra, ha expressat el seu agraïment per col·laborar amb aquest concert, en el qual participaran un quartet de corda, el Cor Jove Fusió i l'orquestrina Fusió.

Gemma Navarra

Intervendrà el quartet In Crescendo i el Cor Jove Fusió, i clourà el concert l'orquestina Fusió.


Totes les activitats proposades són gratuïtes i estan obertes a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.