Els centres educatius, cridats aquest dijous a la vaga


Temes relacionats

Les escoles, amb serveis mínims durant la vaga del món educatiu ( 9/mai/13)


  • Comparteix:

L'Escola Municipal de Música, un dels equipaments oberts amb serveis mínims

L'Escola Municipal de Música, un dels equipaments oberts amb serveis mínims

Els centres educatius estaran oberts durant tota la jornada de vaga aquest dijous, tal com estableixen els serveis mínims decretats per la Generalitat. El govern decreta que tots els centres hauran de comptar amb una persona de l'equip directiu i en el cas de l'ensenyament infantil i primària, amb un quart de la plantilla. En el cas dels centres que depenen del Patronat Municipal d'Educació, l'Ajuntament fixa que el personal sigui un terç de la plantilla.

Els serveis mínims de decretats per la Generalitat també inclouran un terç del personal durant l'horari de menjar, la mateixa proporció que han de tenir les llars d'infants durant tota la jornada de vaga. Els sindicats convoquen aquesta mobilització per fer front a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) impulsada pel ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert.

El consistori mantindrà obert l'Escola Municipal de Música, l'Escola Municipal d'Art, el Taller Triangle i les escoles bressol. Els dos primers centres comptaran amb una persona de l'equip directiu i un terç de la plantilla i el Taller Triangle amb un coordinador i un 33% dels treballadors. De la seva banda, les escoles bressol hauran de garantir, com a mínim, la presència de la directora, del coordinador de cada centre i d'un terç de la plantilla. Això és tradueix en dos educadors a les escoles Gargot, Cavall Fort, Tricicle i Montserrat i un educador a l'escola la Mimosa, el Niu i el Molí.

La comunitat educativa i sindical també clama contra les retallades de la Generalitat, responsables de la reducció de la paga extraordinària als treballadors del sector públic, inclosos els de la docència, des de fa uns quants anys. Els sindicats reclamen aturar la precarització dels llocs de treball i una compensació per la pèrdua de adquisitiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.