L'Esbart organitza noves activitats per als petits i per difondre la cultura tradicional


Temes relacionats

L'Esbart celebra el nou local acompanyat de la cultura popular de la ciutat (15/set/13)


  • Comparteix:

Alguns dels membres de l'Esbart, a la seva nova seu

Alguns dels membres de l'Esbart, a la seva nova seu

L'Esbart ha arribat a un acord amb l'associació El Tecler-Gestió Cultural per oferir cursos intensius especialitzats en cultura popular i tradicional catalana. L'entitat també ha tancat un acord amb la companyia infantil Toc de Retruc i organitzarà uns tallers musicals destinats al públic familiar i als nens de 0 a 3 anys.

Amb aquestes noves activitats, l'entitat dansaire fa una aposta per estrènyer vincles amb els més menuts i les famílies santcugatenques, a més d'obrir els seus cursos a tot tipus de cultura popular. De la mà d'El Tecler-Gestió Cultural, l'Esbart acollirà cursos intensius destinats a totes aquelles persones interessades en el món tradicional de Catalunya.

L'Esbart també obrirà les portes als nadons i les famílies amb l'espai 'Tocs', una proposta que comptarà amb la companyia infantil Toc de Retruc. L'espai també organitzarà un taller per recuperar cançons tradicionals catalanes per als més menuts. La membre de Toc de Retruc Marta Albir considera que molts d'aquests temes s'han perdut al llarg del temps.

Marta Albir

Als nens cal cantar-los cançons. Serà un espai on volem redescobrir la cançó tradicional catalana.


L'espai 'Tocs' preveu acollir un curs d'iniciació a la dansa destinat als nens d'un i dos anys. Unes setmanes després d'haver estrenat el nou local l'entitat en fa una valoració molt positiva. La directora d'Andança, Lali Mateu, considera que amb 'la nova casa' l'associació ha recuperat la seva identitat.

Lali Mateu

Entre classes i classe la gent parla, interactua. Això abans no passava. La nova seu ens ha donat energia.


Mateu també es felicita perquè amb el nou local s'han pogut donar a conèixer als veïns del barri del Monestir, on es troba la seu. En els últims mesos l'entitat ha incorporat a les seves files 20 famílies noves, a més de tenir 100 alumnes que acudeixen a la seva seu. D'altra banda, els professors de l'Esbart donen classes de dansa extraescolars a diverses escoles del municipi, una activitat en la qual participen 120 alumnes més.

Amb la nova seu, l'Esbart també té previst llogar els seus espais a altres associacions artístiques i esportives, ja sigui en horaris de matins o de tardes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.