Es presenta una guia per a immigrants durant la celebració de la 'Jornada d'Immigració' el proper 28 de febrer


  • Comparteix:

Toni Ramon, tinent d'alcalde de Serveis Socials ha presentat la primera edició d'aquestes jornades.

Toni Ramon, tinent d'alcalde de Serveis Socials ha presentat la primera edició d'aquestes jornades.

L'Ajuntament i la Taula d'Immigració organitzen el dia 28 la Jornada d'Immigració, un espai que posarà en contacte les entitats que treballen en la gestió del fet migratori a la ciutat. Durant la jornada, que inclou conferències i tallers, es presentarà 'La Guia de Recursos per a Estrangers' que informa sobre els serveis d'atenció amb què compta la comunitat immigrada a Sant Cugat.

La Jornada d'Immigració neix de la voluntat de crear un espai d'interrelació que permeti abordar la immigració i la diversitat des de diversos àmbits. El dia 28 de febrer el vestíbul del Teatre-auditori serà l'escenari d'aquesta iniciativa coordinada per l'àrea de Polítiques Socials i Joventut amb les 30 entitats que integren la Taula d'Immigració.

Unes conferències sobre la immigració a Sant Cugat i la reforma de la Llei d'Estrangeria donaran el tret de sortida a la jornada, que també contempla la realització de diversos tallers. Les sessions, que es faran a l'Escola de Música, tractaran la immigració des de diversos punts de vista com ara el laboral, l'educatiu o el psicològic, com explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon:

Toni Ramon

Les principals preocupacions del col.lectiu són l'habitatge i la regularització de papers


Durant la jornada, es presentarà la Guia de Recursos per a Estrangers, que inclou tota la informació necessària perquè l'immigrant que arriba a la ciutat pugui accedir amb facilitat als serveis municipals. La guia es pot aconseguir als centres públics i a les entitats que integren la Taula d'Immigració. Una de les seves membres, Anna Fitó, diu que aquesta eina donarà a conèixer la feina que realitza aquesta entitat:

Anna Fitó

Aquesta guia permetrà que els immigrants accedeixin a totes les entitats que conformen la Taula d'Immigració, així com a altres serveis


L'Ajuntament va crear l'any 2000 la Taula d'Immigració amb l'objectiu de coordinar les accions que s'estaven desenvolupant a l'Ajuntament i a les entitats en matèria d'immigració i diversitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.