Una taula rodona sobre la Sida posa de manifest la necessitat d'estrènyer la comunicació familiar


  • Comparteix:

És un acte paral·lel a l'exposició de la plaça del Rei.

És un acte paral·lel a l'exposició de la plaça del Rei.

La comunicació entre pares i fills contribueix de forma notable a reduir els casos de Sida entre els joves. Aquesta ha estat una de les conclusions de la taula rodona que ha organitzat la Fundació La Caixa, com a acte paral·lel a l'exposició sobre la síndrome de la immunodeficiència que hi ha instal·lada a la Plaça del Rei.

'Parlar de la Sida amb els nostres fills i filles' era el títol d'aquesta xerrada que la Fundació la Caixa ha coordinat amb el suport de l'Ajuntament. En aquesta sessió, que ha comptat amb l'assistència d'una quarantena de persones, s'ha posat de manifest els beneficis que pot tenir en la conducta sexual dels joves una bona entesa amb els progenitors.

El psicòleg Jaume Funes i la directora del Centre Jove d'Anticoncepció, Rosa Ros, han coincidit en què el diàleg i la comunicació familiar pot influir en el descens de casos de contagi del virus de la Sida:

Rosa Ros i Jaume Funes

La comunicació és imprescindible entre pares i fills per parlar d'aquest tema, i d'altres


Els experts també han apuntat que la majoria del jovent obté infromació de prevenció sexual fora del nucli familiar. Tot i així, Funes i Ros han afirmat que la informació no serveix de res si no s'interioritzen els consells per tenir una vida sexual sana:

Rosa Ros i Jaume Funes

Dubto que els pares tinguin molta i bona informació sobre aquest motiu


La xerrada ha estat un acte complementari de l'exposició sobre la Sida que romandrà oberta a la plaça del Rei fins a finals de mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.