Sant Cugat col·labora amb una vintena de projectes de cooperació


  • Comparteix:

Sant Cugat destinarà prop de 70.000 euros en cooperació directa a un projecte de millora de les condicions d'aigua i sanejament de tres assentaments a la població de Tarija, a Bolívia. El consistori també dedica la resta del 0,7% del pressupost a cooperació internacional indirecta, uns 194.000 euros, en més d'una quinzena d'iniciatives a 11 països diferents.

El projecte de cooperació directa en el qual participa el municipi és el de millora de les condicions d'abastament d'aigua, de salut ambiental i sanejament de tres assentaments autoconstruïts de Tarija, a Bolívia. Aquesta iniciativa tindrà tres frases: la formació dels tècnics bolivians per part de tècnics santcugatencs, la definició del pla de sanejament d'aigües i residus i l'estada dels tècnics bolivians a Sant Cugat per conèixer els diversos serveis municipals que existeixen a la ciutat. Aquest projecte s'emmarca en el programa d'ONU Hàbitat i compta amb la col·laboració del Fons Català de Cooperació, i dels ajuntaments d'Azuqueca de Henares, Palencia, Alcobendas i la Diputació de Jaén.

Aquest any s'inverteixen més de 264.000 euros en aquest sector dividits entre el projecte de cooperació directa de prop de 70.000 euros i de més de 194.000 euros en projectes de cooperació indirecta. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha expressat que cal seguir treballant en aquest àmbit des d'un punt de vista universal fins que desapareguin les desigualtats.

Susanna Pellicer

Cal seguir treballant fins el moment en què desapareguin totes aquestes desigualtats. Això ens dóna força i vitalitat per seguir endavant.


Sant Cugat, amb la col·laboració del Fons Català de Cooperació, ha aprovat l'ajuda de forma indirecta a prop d'una vintena d'iniciatives, 13 de les quals de cooperació i quatre centrades en millorar l'educació. La cooperació indirecta consisteix en avaluar i executar aquestes propostes a través d'organitzacions.

Els prop de 20 projectes se centren en l'increment de la capacitat de desenvolupament econòmic sostenible, en l'increment del capità humà i en l'increment del capital social. El responsable de projectes de Sensibilització a Catalunya del Fons Català de Cooperació, Albert Pujol, ha destacat que les propostes presentades superaven la quantitat que el consistori tenia pressupostat, però s'ha ajudat a cada projecte amb una part de finançament.

Albert Pujol

La partida que l'Ajuntament tenia per repartir era de 194.000 euros però les peticions pujaven a 345.000 euros. L'aportació és inferior al que demaneu des de les entitats.


Alguns d'aquests projectes passen per millorar l'autosostenibilitat alimentària d'unes escoles d'Hondures, impulsar el dret a l'educació a través d'una ampliació d'un institut públic a l'Índia i crear una estratègia de desenvolupament humà sostenible en comunitats indígenes de Guatemala.

Pellicer ha afirmat en la presentació dels projectes de cooperació que cada santcugatenc aporta de manera anual 5,95 euros en aquest àmbit. Aquest dilluns també s'ha presentat la Guia d'Entitats de Cooperació i Solidaritat Internacional que recull totes les organitzacions d'aquest sector de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.