Les farmàcies, cridades a fer vaga aquest dijous pel deute per impagaments


Temes relacionats

Arévalo: 'La Generalitat ens responsabilitza d'un problema que no és nostre' ( 4/nov/13)

Les farmàcies de Sant Cugat cobren part del deute, però hi ha mesos pendents ( 2/ago/13)

Les farmàcies reclamaran el pagament d'interessos de demora al CatSalut (13/mar/13)


  • Comparteix:

Les farmàcies estan cridades a una jornada de protesta

Les farmàcies estan cridades a una jornada de protesta

La farmàcia Pinto de Valldoreix, en fer guàrdia, oferirà serveis mínims dins la convocatòria de vaga d'aquest dijous per reclamar a la Generalitat i el govern espanyol el deute dels medicaments. La gran majoria de farmàcies tancarà avui en una protesta que serà entre les nou del matí i dos quarts de dues de la migdia.

Segons el Col·legi de Farmacèutics i la Federació d'Associacions de Farmàcies (FEFAC), el govern els deu l'import dels medicaments corresponent al mes de setembre d'enguany, un deute que se suma al de l'ICO proveïdors del novembre i desembre de 2012 i maig de 2013. Són quatre mesos d'impagaments que fan que la quantitat total pugi a 416 milions d'euros.

La conselleria d'Economia assegura que pagarà 'quan pugui' i recorda als farmacèutics que és el govern de Rajoy el que no transfereix els fons corresponents al pla ICO proveïdors. El ministeri espanyol d'Hisenda ha garantit aquest dimecres que les farmàcies catalanes començaran a cobrar els endarreriments a partir de la setmana que ve.

El Col·legi de Farmacèutics i la FEFAC han convocat una concentració a la una del migdia davant la delegació del govern espanyol a Barcelona. L'objectiu d'aquesta reivindicació és reclamar al Consell espanyol de Ministres que acordi la liquidació immediata dels deutes pendents en aquest pla.

Amb aquesta mesura, els farmacèutics reclamen solucions urgents perquè es troben davant d'una situació 'insostenible'. El col·lectiu lamenta que les dues administracions deleguin la seva responsabilitat en els establiments farmacèutics, incapaços de fer front a uns costos tan elevats.

En declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons-Matins en Xarxa' de Cugat.cat, la membre de la farmàcia del Parc Central Maria José Arévalo explica que a la ciutat les farmàcies no poden fer front als costos d'atendre tota la seva població sense cap ajuda.

Maria José Arévalo

Si l'administració no té diners, nosaltres encara menys. A Sant Cugat som 18 autònoms pagant el cost dels medicaments de més de 80.000 persones.


Segons Arévalo, els farmacèutics no descarten cobrar als clients el 100% dels medicaments en cas que la situació d'impagament es mantingui, una mesura que 'no agrada' als farmacèutics però que s'ha de tenir en compte.

Les farmàcies Lluïsa Santiago, Parc Central, Quirante, Ruiz de Bustillo, Salavert, Serret, Sant Cugat Torreblanca, Riera Rivière, Lluís Beringues, Santa Maria i Cullell fan vaga aquest dijous, mentre que Farma New opta per obrir. La farmàcia de guàrdia Pinto oferirà serveis mínims.

Cugat.cat no ha pogut posar-se en contacte amb les farmàcies Isern, Díaz-Puerto i Ferreres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.