La Sindicatura de Greuges de Sant Cugat començarà a funcionar abans del 2005


  • Comparteix:

Una delegació ja ha visitat el Síndic de Reus i Girona.

Una delegació ja ha visitat el Síndic de Reus i Girona.

Els santcugatencs comptaran amb un Síndic de Greuges abans de 2005. Aquesta és la voluntat de l'Ajuntament que, en breu, iniciarà la redacció del reglament per nomenar el Defensor del poble. La intenció del consistori és que l'elecció del Síndic sigui fruit d'un procés en què els partits posin sobre la taula les seves propostes.

El consistori continua les seves visites a diferents ajuntaments catalans per conèixer el funcionament de la figura del defensor del poble. Una delegació de regidors de les diferents forces polítiques ha estat a Girona on han pres nota de cara a la imminent redacció del reglament que ha de nomenar el Síndic de Greuges local.

Un reglament que estarà a punt a l'estiu i que possibilitarà l'elecció del defensor del poble abans que acabi l'any, segons ha afirmat el tinent d'alcalde de Presidència. No obstant, Joan Recasens ha remarcat que l'Ajuntament no té pressa perquè el nomenament del Síndic, diu, ha de sorgir d'un acurat procés de reflexió:

Joan Recasens

La voluntat és aquesta, però no podem fer les coses a correcuita


Un altre aspecte que els partits tenen present és que el nomenament del Síndic arribarà després d'un procés en què cadascuna de les forces polítiques presentaran diversos noms per optar a aquest càrrec. D'aquesta manera, l'elecció del nom del Defensor del poble seria la persona que rebés més vots. Escoltem Joan Recasens:

Joan Recasens

Aquest sistema és original i un requeriment de molt consens


Abans de confeccionar el reglament per nomenar el Síndic, l'Ajuntament té previst entrevistar-se amb una experta jurista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.