L'EMD presenta les propostes finalistes per dissenyar la centralitat de Valldoreix


Temes relacionats

22 projectes concursaran per dissenyar la nova centralitat de Valldoreix (17/oct/13)

Ja es poden presentar projectes per a la futura centralitat de Valldoreix ( 8/jul/13)

Futurs arquitectes estudien com integrar la plaça de la Centralitat de Valldoreix (18/set/12)


  • Comparteix:

Els valldoreixencs podran donar la seva opinió en el procés d'elaboració de la nova centralitat del territori, que inclourà aquestes propostes en el projecte arquitectònic guanyador del concurs que ha convocat l'EMD. El seu president, Josep Puig, ha anunciat que la nova plaça de la centralitat podria iniciar les obres al 2015 en cas de trobar fórmules de finançament.

Després d'haver seleccionat 10 de les 22 propostes inicials, l'EMD donarà a conèixer als valldoreixencs els projectes finalistes a través d'una exposició a la sala de plens. La mostra, que es podrà veure des de dimarts de la setmana vinent fins al 14 de gener, fa un recorregut pels espais proposats per diferents arquitectes.

Els veïns de Valldoreix podran descobrir les diferents propostes d'usos d'espais i distribució. L'espai també està destinat a recollir l'opinió de la ciutadania a través d'unes butlletes en què els visitants podran triar per ordre de preferència els tres projectes que més els hagin convençut. Tot plegat perquè el disseny guanyador també tingui la firma dels ciutadans valldoreixencs.

Pel president de l'EMD, Josep Puig, un dels requisits que ha de tenir el projecte guanyador és que s'ha de poder fer per fases i ha de pensar en la mobilitat de vehicles i ciutadans.

Josep Puig

S'ha tingut molt en compte que es pugui fer per fases, és la prioritat. També hem de tenir en compte l'entorn i la mobilitat.


Les propostes sortiran a la llum el dimarts de la setmana que ve. L'exposició es podrà veure fins el 14 de gener, data en què finalitzarà la possibilitat de donar l'opinió sobre les idees presentades. Està previst que la selecció final es dugui a terme a la primavera. En cas de trobar vies de finançament, l'EMD podria començar a construir la nova centralitat durant el 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.