Serveis Socials atén 115 persones que no poden pagar els subministraments


Temes relacionats

Combatre la pobresa energètica: nou objectiu social del consistori (16/mai/13)


  • Comparteix:

40 famílies tenen problemes per pagar l'aigua

40 famílies tenen problemes per pagar l'aigua

Els Serveis Socials municipals presten ajudes per combatre la pobresa energètica a 115 santcugatencs que no poden pagar aigua, gas, llum i butà. El regidor Raül Grangé ha confirmat que el consistori ha arribat a un acord amb Sorea per condonar el rebut de l'aigua a 40 famílies, a les quals es pot aplicar una moratòria de sis mesos, que pot ser renovable.

A dia d'avui, els Serveis Socials de l'Ajuntament atenen 1.100 persones, 115 d'elles amb problemes per pagar els subministraments bàsics. En una entrevista a Cugat.cat, el regidor de l'àrea, Raül Grangé, ha explicat que 40 persones reben ajut per fer front a la factura de l'aigua, 33 per a la llum, 23 per al gas i 19 per al butà.

Grangé ha remarcat que, tot i ser una dada petita amb relació a la població de Sant Cugat, Serveis Socials ha fet una aposta per combatre la pobresa energètica.

Raül Grangé

Amb 90.000 habitants tenir 115 ajuts representa poc. Però per a nosaltres és important, ni que siguin 10 estaríem preocupats pel tema.


En aquest sentit, el regidor ha comentat que l'Ajuntament 'té fil directe' amb les companyies de subministraments per ajudar els ciutadans amb problemes per pagar els rebuts, tot i no tenir un conveni signat. En canvi, Grangé ha confirmat, tal com va avançar fa uns mesos a Cugat.cat, que finalment el consistori ha arribat a un acord amb Sorea per condonar rebuts de l'aigua.

Sobre l'acord, que es presentarà en breu en roda de premsa, Grangé ha destacat que el més important és que el consistori és qui avaluarà els casos dels afectats que derivarà a Sorea.

Raül Grangé

Cada cas s'estudiarà. Però l'important és qui avaluarà els casos és l'Ajuntament i no la companyia. La companyia atendrà els casos que li derivi l'Ajuntament.


El regidor de Serveis Socials ha avançat que el conveni amb Sorea consistirà a aplicar una moratòria de sis mesos als afectats, renovable, i el compromís de no tallar-los el subministrament ni cobra-los els deutes acumulats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.