Diverses branques caigudes, principals incidències per la pluja i el vent


  • Comparteix:

Les caigudes de branques han estat la principal incidència / Foto: ADF

Les caigudes de branques han estat la principal incidència / Foto: ADF

El vent i la pluja d'aquest dissabte han ocasionat incidències lleus a la ciutat. Els serveis d'emergències locals han realitzat cinc actuacions derivades d'aquest episodi, principalment per la caiguda i retirada de branques d'arbres.

Per donar resposta a la situació meteorològica, l'Ajuntament ha activat aquest dissabte la prealerta del Pla Municipal de Protecció Civil davant el risc de fort vent i d'acumulació d'aigua.

Des de primera hora del matí han treballat la brigada municipal, la Policia Local, Protecció Civil i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), a més dels Bombers de la Generalitat, per minimitzar els riscos i atendre les incidències derivades de la pluja i el vent.
En concret, els serveis d'emergències han actuat fins a les dues del migdia en cinc incidències.

El vent ha provocat la caiguda d'una branca de grans dimensions a l'avinguda de Francesc Moragas amb el carrer Sant Bonaventura. La caiguda ha afectat diverses motocicletes que estaven estacionades. La branca ha estat retirada per la brigada municipal.

També ha caigut una altra branca a la rambla de Ribatallada amb l'avinguda de Gràcia. Fins al lloc s'hi han desplaçat dotacions de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Bombers de la Generalitat i la Policia Local. A més, l'ADF ha hagut de retirar una branca d'uns vuit metres entre el carrer Danubi i l'avinguda de la Generalitat. Els Bombers de la Generalitat també han informat de la caiguda d'una altra branca al carrer de Villà, que no ha provocat desperfectes.

De la seva banda, Protecció Civil de la Generalitat manté activades les alertes davant l'avís per pluja intensa i vent, tot i que el risc al Vallès Occidental és moderat.

Consells d'autoprotecció

Es recomana a la ciutadania que faci seguiment de les condicions meteorològiques i adapti les seves activitats a l'aire lliure en cada cas. S'aconsella que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

En cas d'haver d'agafar el cotxe, cal reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle, i agafar el volant de manera segura i forta. En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.