Avança sense pressupost el projecte per encabir Asdi a la residència de Valldoreix


Temes relacionats

El 33è aniversari d'ASDI porta el repte de llançar noves iniciatives malgrat crisi ( 2/oct/13)

ASDI vol mantenir l'equilibri pressupostari de cara al curs vinent (27/jul/13)

ASDI enceta una nova etapa d'activitats col·laborant amb altres entitats de la ciutat ( 3/abr/13)

ASDI busca consolidar-se econòmicament i créixer en voluntaris (19/gen/13)

La llar-residència d'ATAM podrà acollir una norantena de persones en diferents modalitats (17/gen/13)

Prop de 3.000 usuaris en tres anys, a la discoteca per a persones amb discapacitat (22/nov/12)


  • Comparteix:

El president d'Asdi acompanyat de la consellera, l'alcaldessa i la directora de l'ICAS / Foto: Localpres

El president d'Asdi acompanyat de la consellera, l'alcaldessa i la directora de l'ICAS / Foto: Localpres

L'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics (ASDI) està en converses per comptar amb places a la llar-residència de Valldoreix, que ara gestiona el Grup Catalònia. L'equipament, que ja està construït i acull el taller ocupacional d'ATAM, està pendent de dotació econòmica per poder habilitar la part de residència.

El Grup Catalònia ha assumit la gestió del centre de Valldoreix d'ATAM, de la fundació Telefònica. Tot i així, es manté el projecte perquè aquest equipament aculli usuaris d'Asdi. El president de l'entitat, Enric Tomàs, ha avançat que estan en converses amb els nous responsables del centre i la conselleria de Benestar Social i Família.

Enric Tomàs

La idea és que el Grup Catalònia tiri endavant el projecte de llar-residència i que en el moment en què s'obrin les places s'analitzi la gent d'Asdi que pot entrar.


El centre, que s'ubica a Valldoreix, ja està construït, però pendent d'equipar la part de llar-residència. Segons ha explicat a Cugat.cat la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la santcugatenca Carmela Fortuny, de moment no hi ha aportació econòmica prevista per al 2014 per part de la Generalitat, tot i que el Govern manté aquest projecte com una prioritat.

En aquest sentit, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, s'ha mostrat convençuda de poder trobar la 'fórmula adient' perquè els usuaris d'Asdi puguin fer servir aquestes instal·lacions.

Neus Munté

La nostra voluntat és trobar la fórmula perquè les persones d'Asdi puguin fer ús d'aquestes instal·lacions. Trobarem segur la fórmula adient.


De moment, Asdi manté la resta de projectes i, fins i tot, preveu iniciar de nous. De fet, l'entitat ha celebrat aquest dissabte el seu 33è sopar per recaptar fons, al qual han assistit més de 200 persones. Els diners recaptats es destinaran, com ha explicat Tomàs, a enfortir la viabilitat econòmica de les activitats d'Asdi.

Davant la vitalitat d'Asdi, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha situat l'entitat com 'un referent' a la ciutat per la seva manera de fer.

Mercè Conesa

Asdi és un referent a Sant Cugat, és una manera de fer la feina que hem de reconèixer. Durant 33 anys han fet la feina d'una manera que ara valorem tant.


La masia de Can Magí ha acollit aquest 33è sopar, que enguany ha tingut un cost de 65 euros per persona i ha comptat també amb la tradicional tómbola benèfica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.