200 valldoreixencs assisteixen a la presentació dels projectes de la centralitat


Temes relacionats

L'EMD presenta les propostes finalistes per dissenyar la centralitat de Valldoreix (13/nov/13)


  • Comparteix:

Els valldoreixencs han omplert la sala de plens de l'EMD

Els valldoreixencs han omplert la sala de plens de l'EMD

Prop de 200 valldoreixencs han assistit aquest dimarts a la presentació dels 10 projectes arquitectònics de la futura centralitat prevista a la zona del Casal de Cultura. Ha estat el tret de sortida a les votacions ciutadanes de les tres millors propostes, una opinió que serà vinculant en un 15% en la puntuació final del jurat. Entitats i ciutadans han conegut les diferents fesomies del projecte, alguns d'ells amb l'esperança que algun dia sigui una realitat.

La sala de plens de l'EMD s'ha quedat petita en la presentació dels projectes finalistes que han dissenyat un model de centralitat per a Valldoreix. Àgora Verda, 123, I + I són 3, Àgora en 4 temps, Cavea, Clariana, Passegem?, Terra plecs i bastiments, Terres i torres i Pla Horizontal són els despatxos d'arquitectes que presenten fins al 14 de gener les seves propostes.

Fins llavors els valldoreixencs tenen temps per votar els tres millors projectes, en un capítol més dels processos participatius que ha obert l'EMD. L'objectiu és que la veu ciutadana es deixi sentir en la valoració final del jurat que decidirà quin serà el projecte que cobrirà els 14.000 metres quadrats de la futura centralitat.

Col·lectius i ciutadans han tafanejat els diferents dissenys, la majoria d'ells amb l'esperança que la nova centralitat del territori no es quedi en una declaració d'intencions.

Valldoreixencs

Dubto moltíssim que s'arribi a realitzar, però aquí estem i votarem. / Si per treure les torres han tardat 20 anys, a veure quan tardaran per fer això./ S'ha d'analitzar amb calma, anirem venint per fer una votació apropiada,/


La futura centralitat de Valldoreix és una antiga reivindicació per dotar el territori d'un espai de serveis amb teatre, cinema, restauració, pàrquing, habitatge protegit, així com un centre social i cultural que inclogui l'escola de música i el casal d'avis.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha subratllat que un dels requisits del projecte és que es pugui fer per fases i així podem adequar-se a la situació econòmica. Puig s'ha congratulat de l'interès que ha despertat l'exposició de projectes entre els valldoreixencs.

Josep Puig

Valldoreix 'is different'. I avui es demostra. Quan li demanes a la gent que participi en un tema important del seu poble, s'hi aboca.


Els vocals de l'EMD i entitats valldoreixenques han acudit a la presentació. També ho ha fet el tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, en nom de l'alcaldessa.

Les votacions es poden fer en una urna a la mateixa sala on hi ha l'exposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.