Interior defensa que els efectius mínims al parc dels Bombers estan garantits


  • Comparteix:

Imatge d'un camió de Bombers

Imatge d'un camió de Bombers

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, ha assegurat a Cugat.cat que el parc dels Bombers de Rubí-Sant Cugat compta sempre amb el mínim de cinc bombers de guàrdia que li pertoca i que aquests efectius són suficients per atendre les necessitats de la població a la qual dóna servei. Parés respon d'aquesta manera els dubtes sorgits al ple municipal d'aquest novembre sobre la situació del parc de Bombers.

Parés ha explicat que el parc dels Bombers de la Generalitat disposa de 29 efectius que fan guàrdies rotatòries, sense comptar el cap del parc ni el personal de segona activitat, i amb un mínim de cinc bombers permanentment de guàrdia. Una plantilla que, segons Parés, és la prevista des de fa anys.

Ramon Parés

El missatge a la gent és que estiguin tranquils. No tenim manca d'efectius i el mínim que necessitem cada dia és de cinc bombers de guàrdia.


El director general atribueix als sindicats els possibles dubtes recollits per la forces polítiques locals al voltant de la plantilla del parc i ha destacat que, en cas de necessitat, compten amb bombers desplaçats d'altres parcs de la mateixa Regió d'Emergències Metropolitana Nord (REM Nord).

La preocupació pels efectius del parc dels Bombers de Rubí-Sant Cugat havia sorgit al ple municipal de novembre arran d'una pregunta formulada pel regidor del PP Bruno de Salvador. El regidor popular ha explicat que, segons les seves dades, els 180.000 ciutadans de la zona de Sant Cugat i Rubí compten amb quatre bombers de guàrdia. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que cal conèixer exactament la situació.

B.Salvador / M.Conesa

Demanem a l'alcaldessa que insti la Generalitat a reposar els efectius reduits / Cal saber la situació exacta i treballar per revertir-la.


Parés ha subratllat que només en tres ocasions puntuals d'aquest estiu s'han tingut quatre efectius de guàrdia i que el servei sempre ha estat garantit. Una d'aquestes ha estat per l'ajuda que es va prestar a l'incendi de Vallirana i les altres dues per la baixa laboral d'un dels efectius del parc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.