El Parc Ramon Barnils ampliarà la zona verda amb 4.000 metres quadrats


Temes relacionats

Nou pas del ple per a més habitatge públic, instal·lacions culturals i un centre educatiu (20/set/11)

Reservat el sòl per a una nova escola pública al parc de Ramon Barnils (22/mar/11)


  • Comparteix:

Parc Ramon Barnils

Parc Ramon Barnils

El Parc Ramon Barnils ampliarà la seva zona verda amb 4.000 metres quadrats. L'Ajuntament ha adquirit una parcel·la en aquest àmbit per un milió d'euros. Està previst que l'espai estigui llest abans de la primavera, segons l'equip de govern.

Ara el consistori tirarà endavant treballs per retirar el fibrociment que es troba a un edifici situat a la parcel·la abans d'enderrocar-lo. Aleshores, començarà l'adequació de l'espai per incorporar-lo a la zona verda del parc.

En aquest sector, el consistori va fer un reserva de sòl per construir-hi una escola pública. La reserva dels terrenys, que inclou una altra parcel·la edificada i encara no expropiada, es manté sense modificacions. Tot i això, el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, s'ha mostrat partidari de mantenir-la com a zona verda i planteja buscar una altra ubicació per al centre educatiu.

Pere Casajoana

Aquests terrenys s'haurien de mantenir com a zona verda. Mantenim un espai verd als peus del Monestir. Trobarem un millor lloc per a l'escola.


La intenció és plantar un tipus de vegetació que no comporti un increment de despesa en el manteniment. El regidor de Polítiques Mediambientals, Joan Puigdomènech, ha explicat que es buscaran espècies que no requereixin grans quantitats d'aigua de manera que es puguin mantenir amb la pluja.

Joan Puigdomènech

Col·locarem una vegetació amb poques necessitats hidríques. La voluntat és que amb la pluviometria del lloc el puguem conservar.


L'Ajuntament ha adquirit la parcel·la a través d'una expropiació de mutu acord amb els propietaris. La zona estava qualificada com a zona verda (6b), per la qual cosa no podia edficar-s'hi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.