Òmnium posarà sobre la taula arguments econòmics i jurídics per la independència


  • Comparteix:

Fotografia de grup amb els organitzadors de la proposta

Fotografia de grup amb els organitzadors de la proposta

Òmnium Cultural ha organitzat un cicle de cinc xerrades al voltant de la independència de Catalunya amb el títol 'Vers un país normal'. Elisenda Paluzie, Dolors Feliu i Carles Boix són alguns dels experts que participaran en una iniciativa que vol oferir arguments econòmics i jurídics a favor de l'estat propi.

La presidenta d'Òmnium Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, ha presentat el programa que començarà el mes vinent i s'allargarà fins l'abril. En aquest període se celebraran cinc ponències que, com ha dit Caballé, vol analitzar l'actualitat les possibilitat de futur del país.

Maria Rosa Caballé

Amb aquest cicle volem aprofundir en el coneixement d'aspectes rellevants vinculats a la nostra realitat com a poble.


El catedràtic de Política i Afers Públics a la Universitat de Princeton, Carles Boix, serà qui encetarà el debat, el 12 de desembre, amb la ponència 'La dimensióm internacional de l'autodeterminació de Catalunya'. La directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la conselleria de Presidència, Dolors Feliu, prendrà el relleu el 23 de gener tractant la perspectiva jurídica del procés d'independència.

La següent cita serà el 20 de febrer i tractarà la vessant econòmica de l'estat propi amb la catedràtica d'Hisenda Pública de l'Universitat de Barcelona (UB), Núria Bosch, i la directora general de Tributs i Joc de la Generalitat , Elsa Artadi. Al març, serà el torn de la titular de la càtedra de Teoria Econòmica i degana d'Economia i Empresa de la UB, Elisenda Paluzie, que juntament amb la professora d'Hisenda Pública de l'UB Marta Espasa, oferirà la xerrada 'Costos i beneficis de la independència. La darrera proposta l'assumirà l'exprofessor de Teoria Econòmica de l'UB Miquel Puig, que parlarà sobre l'euro.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha agraït la proposta de l'entitat i n'ha destacat l'aportació al debat sobre el futur de Catalunya. Un debat, ha dit, en el que hi manca el rigor que aportaran aquests ponents.

Xavier Escura

Aquest programa posarà rigor en un escenari molt contaminat, ple de soroll i joc brut. Aqeusta situació exigeix rigor i claredat.


La iniciativa compta amb el suport de l'associació Sant Cugat Empreserial (SCE), la secció local de l'Assemblea Nacional (ANC), Amics de la Unesco, Sobirania i Justícia i l'Arxiu Nacional, que acollirà totes les xerrades tret de la primera, que tindrà lloc al Teatre La Unió. L'horari, però, sempre serà a dos quarts de vuit del vespre i seran retransmeses en 'streaming'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.