Un documental sobre els abusos als gossos llebrers roda escenes a la ciutat


  • Comparteix:

El documental relata els abusos als gossos llebrers / Fotografia: Waggintale Films

El documental relata els abusos als gossos llebrers / Fotografia: Waggintale Films

Sant Cugat és un dels escenaris del documental 'Febrero, el miedo de los galgos', una producció de Waggintale Films que aborda la situació dramàtica dels gossos llebrers. Segons l'associació SOS Galgos, que ha col·laborat en el film, prop de 50.000 gossos a l'any són abandonats pels seus amos quan finalitza la temporada de caça.

El documental explica la història de la Mila, una llebrera atropellada a Sevilla i que va ser operada a la clínica Veterinos de Sant Cugat. El film analitza la situació d'aquests gossos que, segons SOS Galgos, són forçats a competir en caces de llebres i són abandonats quan no compleixen els requisits de velocitat i vigor reclamats pels seus amos. La directora del documental, Irene Blánquez, ha explicat a Cugat.cat aquesta situació.

Irene Blánquez

A l'Estat espanyol es practica la caça de la llebre. Els caçadors fan servir aquests gossos i els abandonen de forma massiva.


La pel·lícula, que també conté imatges del centre de Sant Cugat, Cadis i Boston, s'estrenarà als cinemes Girona de Barcelona aquest dijous i també es podrà veure al mateix lloc el 12, 19 i 26 de desembre. Al gener la projecció es traslladarà a Madrid i després sortirà en DVD. També es podrà veure online.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.