La ciutat es prepara per a un Nadal farcit de propostes


  • Comparteix:

Concerts, fires, visites guiades i el Quinto són algunes de les propostes de les quals podran gaudir els santcugatencs durant les festes de Nadal. Un programa que recull fins a 200 activitats proposades des de diferents entitats i associacions, i que tindran com a principals escenaris les places. Algunes novetats són la recuperació del concurs de pessebres i la festa de cap d'any al pavelló de la Rambla del Celler.

L'encesa de llums donarà com cada any la sortida al Nadal aquest dimecres. A partir d'aquí, començarà un seguit de propostes que s'allargaran fins el dia de Reis per fer d'aquestes celebracions una Festa Major d'Hivern. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat durant la presentació d'aquest dimecres que la programació posa de relleu el potencial de la ciutat ja que compta amb la implicació d'entitats, comerç i administració. Conesa també ha detallat que d'aquesta manera s'aconsegueix una festa lluïda amb un pressupost ajustat que frega els 50.000 euros.

Mercè Conesa

La nostra aposta ha estat diversificar i plantejar un Nadal des de i amb les entitats, a les places, que conserva la tradició però amb moltes novetats i que es reforça amb el comerç.


La solidaritat tindrà el seu espai aquest divendres amb una gimcana a benefici de la Marató de TV3 organitzada per Sant Cugat Comerç (StC) i la Taula de malalties neurològiques i Càncer. Des del comerç s'ha preparat tota mena de propostes amb un objectiu: que els santcugatencs gaudeixin del Nadal a la ciutat i facin les seves compres a Sant Cugat. Com cada any, l'associació de comerciants posa en marxa una campanya de fidelització. Enguany, sorteja entre els compradors tres viatges de luxe per a dues persones, com ha explicat la presidenta de StC, Maite Pérez.

Maite Pérez

Hi ha un viatge en jet privat, estaran en un hotel de luxe i tenen un restaurant amb una estrella Michelin. Hem fet una campanya molt engrescadora perquè la gent es quedi a Sant Cugat a comprar.


La música serà part important del Nadal i se celebraran diversos concerts on es podran gaudir de les veus de les diferents corals locals com també de les actuacions de The Georgia Mass Choir, la Simfònica de Sant Cugat i la Porta dels Somnis.

Les entitats són l'origen de gran part de les iniciatives i de mantenir les tradicions nadalenques. L'Ateneu és una d'aquestes associacions que enguany s'ha marcat l'objectiu de revitalitzar el pessebrisme a la ciutat. Per això, ha posat en marxa un concurs de pessebres i farà un mapa de la ciutat marcant les cases que mantenen el costum de muntar el pessebre als portals i finestres de les seves llars, tal com ha destacat el responsable de Relacions Institucionals de l'Ateneu, Toni Ramon.

Toni Ramon

A banda del concurs de pessebres volem visualitzar aquests pessebres històrics que hi ha al municipi. Hem creat un mapa de Sant Cugat on puntejarem on hi hagin aquests pessebres.


Les fires tenen un pes específic en aquestes propostes. La Fira de Santa Llúcia no pot faltar i s'estarà a la ciutat del 13 al 22 de desembre. Una altra fira que repeteix enguany és la del Vi i el Cava que dissabte de la setmana vinent s'instal·larà a la plaça de Barcelona. De fet, les places seran els escenaris de gran part de les propostes que s'inclouen en la programació.

Altres cites tradicionals d'aquesta època són les cavalcades de Ses Majestats els Reis d'Orient que, una vegada més, recorreran el centre, els districtes i Valldoreix per portar regals als més petits.

El Quinto tampoc no fallarà. El casal La Guitza organitza aquesta proposta que creix any rere any i que se celebrarà al Pavelló Municipal.

Cugat.cat també participarà en el programa i ofereix l'entrevista que cada Nadal els infants fan a l'alcaldessa, Mercè Conesa. Serà el 27 de desembre.

Sis representacions de 'Pedra i Sang' reviuran l'assassinat de l'abat Biure a mans del Berenguer de Saltells que l'associació Amics de Pedra i Sang representen cada Nadal. Enguany es representa el 25, 26, 27 i 28 de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.