Sant Cugat demana l'alliberament del fotoperiodista segrestat a Síria


Temes relacionats

Segrestat a Síria el fotògraf Ricardo Garcia (10/des/13)

L'últim senyal de vida del fotoperiodista santcugatenc segrestat és de fa un mes (10/des/13)


  • Comparteix:

L'alcaldessa ha demanat, en nom de tota la ciutat, l'alliberament immediat del fotoperiodista santcugatenc segrestat a Síria, Ricardo Garcia, així com de la resta d'informadors retinguts al país. Mercè Conesa ha dit que és 'intolerable' que s'amenaci o es retingui professionals que s'arrisquen per explicar al món els conflictes i que ajuden a 'visualitzar-los'.

Garcia Vilanova va ser segrestat el 16 de setembre juntament amb el periodista Javier Espinosa en un punt de control de Tal Abyad, a pocs quilòmetres de la frontera turca, quan intentaven abandonar Síria després de cobrir durant dues setmanes aquest conflicte armat.

L'alcaldessa s'ha posat també al costat de la família del fotoperiodista santcugatenc i ha ofert l'ajuda del consistori 'en tot allò que sigui possible'. També ha demanat al ministeri espanyol d'Afers Exteriors que treballi 'amb la màxima diligència' per posar fi al segrest.

Mercè Conesa

Com a santcugatenc, la ciutat es mostra al seu costat i fa un reconeixement a la seva tasca. En cap cas podem acceptar aquest tipus de situacions.


Ricardo Garcia és un fotoperiodista 'freelance' que ha cobert guerres com les d'Afganistan i Síria. Actualment a Síria hi ha una trentena de periodistes segrestats, entre els quals el de l'enviat especial de 'El Periódico', Marc Marginedas, que va ser capturat a finals d'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.