Mor el jesuïta i humanista Antoni Blanch, que va dirigir el Centre Borja


Temes relacionats

Sant Cugat lamenta la mort del jesuïta i literat Antoni Blanch (29/des/13)


  • Comparteix:

El jesuïta Antoni Blanch / Foto: Catalunya Religió

El jesuïta Antoni Blanch / Foto: Catalunya Religió

El jesuïta Antoni Blanch ha mort aquest dissabte als 89 anys. Blanch va arribar al Centre Borja el 2001 i va ser-ne director i superior del 2007 al 2010. A més, era membre de la Universitat Internacional de la Pau i va exercir de crític literari a diverses publicacions. És l'autor d'obres com 'Diccionario de la Biblia' (2013) i 'El hombre imaginario: Una antropología literaria' (2005).

Nascut a Barcelona el 1924, Antoni Blanch es va llicenciar en filosofia i teologia i, més tard, es va doctorar a París amb una tesi sobre la poesia espanyola. Durant prop de 40 anys va exercir de professor de literatura comparada a la Universitat Pontifícia Comillas de Madrid, on també va ser-ne degà. En jubilar-se, el 2001, va instal·lar-se al Centre Borja de Sant Cugat. Des d'aleshores, va exercir com a conseller espiritual de molts matrimonis i va participar en diverses cerimònies funeràries de l'espai. L'actual director i superior del Centre Borja, Francesc Xicoy, ha destacat l'amabilitat i la bondat de Blanch i ha subratllat que, amb la seva mort, molts matrimonis es quedaran orfes.

Francesc Xicoy

Era una persona molt educada, d'una bondat molt gran. Tenia una gran capacitat per entaular relació.


A banda de la seva tasca espiritual, Blanch era un humanista especialitzat en la literatura espanyola del segle XIX, en literatura francesa del segle XVIII i en l'obra de Dostoievski. És autor de llibres com 'El espíritu de la letra: acercamiento creyente a la literatura' (2002) i 'De Ramon Llull a T. S. Elliott' (2007). També era membre del Centre d'Estudis de Cristianisme i Justícia i va formar part del consell de redacció del Diari de Sant Cugat.

L'enterrament d'Antoni Blanch serà aquest dilluns a les dotze del migdia al Centre Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.