El Servei Català de la Salut prohibeix les cigarretes electròniques als seus centres


  • Comparteix:

CatSalut considera l'ús de les cigarretes electròniques, perjudicials per a la salut / Font: Gencat.cat

CatSalut considera l'ús de les cigarretes electròniques, perjudicials per a la salut / Font: Gencat.cat

El Servei Català de la Salut ha prohibit l'ús, promoció i venda de les cigarretes electròniques en els centres, serveis i establiments sanitaris del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya. Pel seu ús perjudicial per a la salut, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ja va limitar l'ús d'aquestes cigarretes en espais públics tancats.

El consum de tabac és el responsable d'unes 9.000 morts anuals a Catalunya, segons el CatSalut. Els estudis científics disponibles en relació a les cigarretes electròniques mostren que contenen diverses substàncies idèntiques a les del tabac (com la nicotina), a més d'altres substàncies tòxiques.

A més, cap estudi ha demostrat la seguretat del seu ús ni per a les persones que les consumeixen ni per a altres persones del seu entorn, ni tampoc existeix cap evidència provada científicament que certifiqui que aquest producte és eficaç per deixar de fumar.

L'organisme públic afirma que la proliferació de les cigarretes electròniques poden comprometre l'important avenç aconseguit en els darrers anys en relació a la desnormalització del tabac en el si de la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.