Mira-sol, fem ambient!, un projecte que vol crear xarxa al districte


  • Comparteix:

Logotip del projecte / Foto: Mira-sol, fem ambient!

Logotip del projecte / Foto: Mira-sol, fem ambient!

Crear comunitat a través de la participació i la sostenibilitat perquè els veïns s'impliquin en la vida del barri és el principal objectiu del projecte Mira-sol, fem ambient!. Es tracta d'una iniciativa oberta que ja ha posat sobre la taula la creació d'un hort urbà, d'un espai expositiu al Casal del districte i diversos tallers i activitats entorn la participació i la sostenibilitat.

La intenció és convertir-se en un punt de trobada entre els veïns del barri on els participants puguin debatre i proposar sobre qualsevol qüestió que afecti Mira-sol. La coordinadora del projecte, Marina Casals, l'ha definit com una iniciativa oberta que escoltarà qualsevol idea que desperti l'interès dels mirasolencs.

Marina Casals

És un projecte obert que escolta a aquelles persones que tenen ganes de fer coses pel barri. Qualsevol proposta que arribi serà valorada.


La intenció és sumar propostes per fomentar la participació i la sostenibilitat a la programació del Casal de Mira-sol. Totes les iniciatives es debatran en una taula de treball formada per les persones interessades en el projecte i membres de l'empresa gestora del casal.

Per ara, ja hi ha tres idees concretes: un hort urbà, un jardí mediterrani i un espai comunicatiu i d'exposició. Aquestes són les iniciatives sorgides de la primera reunió del grup, celebrada a mitjans de desembre. D'aquí també ha sorgit la intenció de tirar endavant tallers de medi ambient i la voluntat de crear activitats a partir dels grups d'interès. Són propostes que agruparan persones al voltant d'una afició o un àmbit de coneixement, segons Casals.

Marina Casals

Són grups que desenvoluparan una activitat de manera regular. Seran autogestionats i sense monitors. Els mateixos participants oferiran el seu temps i coneixements.


Mira-sol, fem ambient! neix gràcies a la proposta del col·lectiu de professionals de l'arquitectura Cíclica, que compta amb un parell de membres mirasolencs, i als 30.000 euros que ha rebut de la partida de lliure disposició aprovada al consell del barri.

La propera reunió del projecte serà el 27 de gener a les set de la tarda al Casal de Mira-sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.