L'Aplec de Sant Medir ofereix, enguany, com a novetat visites guiades al l'Ermita de Sant Adjutori i Forn Ibèric


  • Comparteix:

L'aplec de Sant Medir congrega milers de santcugatencs cada any.

L'aplec de Sant Medir congrega milers de santcugatencs cada any.

L'aplec de Sant Medir arriba aquest any amb novetats per a tots aquells que, el dia 3 de març, surtin a fer la tradicional passejada des de la rotonda del Rotary Club fins a l'ermita del patró de Sant Cugat. Enguany s'han organitzat unes visites guiades a l'Esglèsia de Sant Adjutori i al Forn Ibèric que properament s'integraran com a subseus del Museu de Sant Cugat.

A la novetat d'aquestes visites guiades se suma l'estrena d'una sardana composada especialment per al Dia de Sant Medir per Tomàs Gil Membrano. La sardana 'De Sant Cugat a Sant Medir' vol retre homenatge al camí tradicional que creua la Vall de Gaussac i que cada 3 de març recorren milers de santcugatencs.
Interpretada per la Cobla Contemporània, aquesta sardana es ballarà per primer cop davant l'Ermita de Sant Medir a les 12 del migdia, com marca la tradició. Escoltem la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé.

Àngels Solé

L'estrena d'aquesta sardana és un dels actes més significatius de l'Aplec de Sant Medir d'enguany.


La festa arrencarà amb la tradicional xocolatada a les 9 del matí a la Plaça Octavià. Des d'allà mateix sortirà la cercavila de banderers -encapçalada aquest any per la Penya Blaugrana Sant Cugat- que serà rebuda per l'alcalde a l'Ajuntament. Un cop a Sant Medir i, després de la ballada de sardanes, els Antics Escolans del Monestir interpretaran el Cant dels Goigs a la missa que s'oficiarà a la 1 del migdia a l'ermita. Com sempre, i per no faltar a la tradició, hi haurà actuació dels Castellers de Sant Cugat.

Pel que fa a les visites guiades a Sant Adjutori i al Forn, es faran d'11 a 2 cada 10 minuts. La idea és integrar-les en la festa i, més endavant, organitzar-les sortint des del Museu. Àngels Solé.

Àngels Solé

Volem integrar aquestes visites en la festa. Per això, s'anirà recollint la gent que vagi passant per Sant Adjutori.


L'Aplec de Sant Medir és una festa mil·lenària que també celebren el mateix dia els veïns del barceloní barri de Gràcia que hi arriben des del cantó oposat de la serra de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.