El Museu de Matemàtiques valora el Sant Cugat educatiu i tecnològic per ubicar-s'hi


  • Comparteix:

El Museu de Matemàtiques proposa experiències interactives / Font: Mmaca.cat

El Museu de Matemàtiques proposa experiències interactives / Font: Mmaca.cat

L'Associació per promoure i crear un Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) veu amb bons ulls Sant Cugat per ubicar-se pel seu perfil educatiu i tecnològic. L'Ajuntament i l'entitat, formada per mestres de matemàtiques, treballen per fer realitat l'obertura d'un equipament pioner al sud d'Europa i que s'emplaçaria a Villa Felisa, l'actual seu de la Policia Local, a l'avinguda de Gràcia.

El vicepresident de l'Associació MMACA, el santcugatenc Enric Brasó, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que conversen des de fa mesos amb l'Ajuntament per fer possible aquest museu sobre matemàtiques a la ciutat. Un museu interactiu, didàctic i que s'adiu, segons Brasó, amb el perfil social i tecnològic del municipi.

Enric Brasó

Sant Cugat és una població amb unes característiques de joventut, amb professorat universitari i amb centres tecnològics i podríem donar molt bon servei.


Brasó ha comentat que actualment hi ha un museu similar a la localitat alemanya de Giessen, el Mathematikum, i un de més recent a Nova York, el National Museum of Mathematics (MoMath). Si acaba cristal·litzant el projecte, diu Brasó, aquest museu a Sant Cugat es convertiria en un referent al sud d'Europa.

Enric Brasó

Un equipament com aquest no existeix al sud d'Europa i podríem ser un referent.


Brasó ha explicat també que un cop s'hagués adequat l'espai del museu, consideren que l'equipament podria ser autosostenible i convertir-se en una visita de referència per a escoles i instituts de l'entorn i, alhora, atreure el turisme científic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.