El laboratori de l'ACA analitza 6.000 mostres d'aigua per garantir la qualitat


  • Comparteix:

La xarxa d'aigua Ter-Llobregat abasteix les llars santcugatenques / Foto: ACN

La xarxa d'aigua Ter-Llobregat abasteix les llars santcugatenques / Foto: ACN

El Laboratori de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha analitzat durant el 2013 un total de 5.960 mostres per garantir la qualitat de l'aigua subministrada a través de la xarxa d'aigües Ter-Llobregat, que és la que arriba a les llars de Sant Cugat. Els controls ja estaven previstos al contracte que la Generalitat va adjudicar a finals del 2012 a un grup d'empreses liderat per Acciona per a l'explotació de la xarxa d'abastament regional Ter-Llobregat.

Els controls de la qualitat de l'aigua subministrada a través de la xarxa Ter-Llobregat són una de les funcions bàsiques de l'administració com a òrgan regulador del contracte i han de permetre en tot moment la qualitat de l'aigua subministrada a diferents comarques, entre les que hi ha el Vallès Occidental.

Dins d'aquestes analítiques efectuades, s'han determinat prop de 59.000 paràmetres. Els resultats dels controls han estat 'satisfactoris', acomplint en tot moment el que estableix la legislació vigent, segons explica el departament de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

El cost de l'estudi ha anat a càrrec del propi concessionari, d'acord amb els preus establerts en el contracte d'adjudicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.