La justícia obliga Europastry a readmetre la treballadora acomiadada al juny


  • Comparteix:

Els treballadors d'Europastry s'han concentrat diverses vegades en suport a Garcia

Els treballadors d'Europastry s'han concentrat diverses vegades en suport a Garcia

L'extreballadora de l'empresa santcugatenca Europastry Ivonne Garcia ha de ser readmesa immediatament al seu antic lloc de treball sota les mateixes condicions. La sentència del jutjat de Terrassa ha declarat nul l'acomiadament de Garcia per la vulneració de la llibertat sindical i obliga l'empresa a pagar-li el seu salari durant el temps que ha estat fora de l'empresa i també una indemnització de 6.000 euros per danys morals.

Garcia va ser acomiadada el 27 de juny per part de l'empresa per mitjà d'un acomiadament disciplinari, al·legant un error comès per ella mateixa en la facturació amb l'objectiu de perjudicar la imatge d'Europastry.

La sentència, que s'ha conegut aquest gener, considera provat l'interès de Garcia en ser la candidata de CCOO a les eleccions al comitè d'empresa que s'havien de convocar a la tardor del 2013 i aprecia la sospita que l'acomiadament pot tenir vinculació amb aquesta intenció de participar en l'esmentat procés electoral.

La sentència considera no provada per l'empresa la gravetat de la conducta de Garcia i reconeix la seva bona fe en donar a conèixer immediatament el seu error en la facturació al seu superior jeràrquic.

Des del seu acomiadament, Garcia ha rebut el suport de diversos treballadors a instàncies de la secció de CCOO de l'empresa que han fet diferents concentracions davant la seu dels jutjats egarencs. CCOO sempre ha defensat que l'acomiadament es va produir per la lluita sindical de Garcia contra el nou conveni que Europastry volia implantar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.