El 1r Campionat de Scrabble del Vallès evidencia l'ampli abast del català


  • Comparteix:

El 1r Campionat de Scrabble del Vallès ha posat de manifest la riquesa del català aquest dissabte a la Casa de Cultura. Una trentena de persones d'edats diverses han participat en l'esdeveniment, que ha reunit veterans i aficionats, i ha servit per demostrar l'ampli abast de la llengua catalana.

Els amants de la llengua catalana han posat a prova els seus coneixements i la memòria al 1r Campionat de Scrabble del Vallès, que ha organitzat el Club de Scrabble de Cerdanyola en col·laboració amb el Servei Local de Català de Sant Cugat, l'Ajuntament i la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC). Experts en el joc i principiants han competit en un esdeveniment que no ha tancat la porta a ningú i que ha comptat amb participants d'indrets diversos com Mallorca i el Japó. El president del FISC i impulsor del campionat, Octavian Mocanu, ha explicat que han escollit Sant Cugat perquè és un gresol de la llengua i la cultura catalana.

Octavian Mocanu

Ja havíem fet altres activitats a Sant Cugat, perquè creiem que és un gresol de la llengua i la cultura. A més, és una ciutat de fàcil accés.


El campionat ha seguit el sistema de puntuació suís i els contrincants s'han enfrontat un contra un en sis rondes que s'han allargat durant tot el dia. Alguns dels participants han destacat la necessitat de donar valor al català i potenciar-ne la riquesa amb esdeveniments com el d'aquest dissabte.

Participants

M'apunto a tots els campionats que hi ha. / Està al costat de casa, és còmode. / Per mi el Scrabble és un vici. / Sóc de fora, i aquest joc m'ajuda a aprendre català.


La competició ha seguit el reglament i el diccionari oficials del FISC. L'organització s'ha mostrat satisfeta amb els resultats del campionat i preveu organitzar-ne una segona edició l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.