Es presenta la Taula de Discapacitat amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels minusvàlids


  • Comparteix:

Pianistes santcugatencs van amenitzar la jornada

Pianistes santcugatencs van amenitzar la jornada

Millorar la qualitat de vida de les persones que viuen amb minusvalideses és l'objectiu de la Taula de Discapacitat, que s'ha presentat en el marc del Pla Municipal de Persones amb Discapacitats. La fotografia 'Lliure Sant Cugat', de Maria Josep Serrat, s'ha endut el primer premi del concurs de fotografia organitzat amb motiu de l'Any Europeu de les Persones amb Minusvalideses.

La taula ha estat impulsada per entitats locals que treballen amb discapacitats. El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha agraït la tasca d'aquestes entitats en l'impuls de la conscienciació social de les persones que viuen amb limitacions físiques i psíquiques, i ha dit que cal concebre la Taula de Discapacitats com a línia d'actuació dins el marc del Pla de Municipal de Discapacitat.

Enric Tomàs

La Taula de Discapacitat no és res sense el Pla Municipal de Persones amb Discapacitats, que té l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitats.


Els objectius d'aquest Pla Municipal són sensibilitzar la societat sobre la problemàtica que viuen les persones amb discapacitats, millorar els accessos i recursos i afavorir la seva integració social i laboral. Un dels eixos fonamentals d'aquest pla és la participació de les entitats que treballen dia a dia amb persones amb minusvalideses. Per aquest motiu, la participació de la ciutadania és fonamental, com explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramon

Plantejem les polítiques socials de manera propera als ciutadans, i així ha estat, les jornades "Viure amb discapacitat, una realitat", han estat un èxit de participació.


D'altra banda, també s'han donat a conèixer els guanyadors del concurs de fotografia organitzat per la Taula de Discapacitat. El primer premi se l'ha endut Maria Josep Serrat per la fotografia "Lliure Sant Cugat". El segon i tercer premi corresponen a Manuel Soler i Glòria Vilches, respectivament.

El jurat, format per representants d'entitats locals que treballen amb discapacitats i representants de l'Ajuntament, ha donat també tres accèssits a Annabel Pellicer, Deffleck Vogos i Joan Marquès. Les 37 fotografies que han participat al concurs estan exposades a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.