La figura d'Anna Politkóvskaya centrarà la Diada per la No Violència


Temes relacionats

El missatge pro-palestí de Corrie reviu amb força 10 anys després de la seva mort ( 3/feb/13)


  • Comparteix:

La periodista Anna Politkóvskaya

La periodista Anna Politkóvskaya

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) dedica enguany la Diada per la No Violència a la figura de la periodista i activista russa Anna Politkóvskaya. L'acte tindrà lloc el 9 de febrer a la plaça dels Quatre Cantons i comptarà amb una lectura poètica a les dotze del migdia per reivindicar la tasca de Politkóvskaya com a exemple de pacifisme.

Anna Politkóvskaya és reconeguda pels reportatges que va fer sobre la guerra de Txexènia i la Rússia de Putin. També va escriure diversos llibres en què critica la política del president rus i la repressió de les llibertats civils. Politkóvskaya va morir assassinada el 2006 en un tiroteig a Moscou.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha destacat la trajectòria de l'activista per combatre la violència i ha definit la seva figura com un exemple de pacifisme que cal reivindicar.

Arcadi Oliveres

Havia estat amenaçada moltes vegades, però es va negar a fugir del país. Ens ha semblat que era un bon exemple de lluita pels drets humans.


La Unipau encara està ultimant els detalls de l'acte, que compta amb el suport de l'Ajuntament, els Tallers de Teatre Sílvia Servan i la Fundació Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.