Els bellaterrencs s'identifiquen més amb Sant Cugat que no pas amb Cerdanyola


  • Comparteix:

Els resultats s'han presentat aquest dimarts / foto: EMD Bellaterra

Els resultats s'han presentat aquest dimarts / foto: EMD Bellaterra

Una enquesta entre els veïns de Bellaterra posa de manifest que la majoria d'ells, un 60%, s'identifica més amb Sant Cugat que amb Cerdanyola, municipi al qual pertanyen administrativament. Aquest és un dels indicadors de la consulta que l'EMD d'aquest territori ha fet a la seva població i que assenyala que Sant Cugat és l'opció preferida pels bellaterrencs per cercar els serveis que no tenen al seu entorn.

L'enquesta demanava a 184 veïns del territori, entre altres qüestions, amb quina població s'identificaven més i oferia tres possibilitats Cerdanyola, Sabadell i Sant Cugat. El concepte identificar fa referència al lloc on els bellaterrencs duen a terme les seves activitats quotidianes com comprar i el lleure. El 60% dels enquestats ha assenyalat Sant Cugat, mentre que un 20% ha respost Sabadell i un 9% Cerdanyola.

El president de l'EMD, Ramon Andreu, ha explicat que l'objectiu d'aquest estudi és conèixer els hàbits de consum dels veïns del territori i adaptar les polítiques i actuacions de l'administració descentralitzada en la direcció adequada. Preguntat sobre la possibilitat de canvis administratius a partir d'aquestes xifres, Andreu ha indicat que encara és aviat però que s'haurà de valorar.

Ramon Andreu

S'ha de valorar perquè en tots els sentits té molta importància, també administrativament. Ara, sabem per on va la corrent i les nostres decisions s'ajustaran més a la realitat.


Una altra pregunta plantejava on cercaven els bellaterrencs els serveis que no troba a Bellaterra. El 70% de les respostes apuntava també cap a Sant Cugat com el destí preferit davant del 20% que es desplaça a Cerdanyola.

Segons Andreu, les infraestructures de comunicació fan que els residents a Bellaterra tinguin més fàcil desplaçar-se a Sant Cugat i Sabadell, a través de l'AP7 i dels Ferrocarrils de la Generalitat, que no pas a Cerdanyola.

El 2009, Bellaterra va assolir l'estatus d'EMD vinculada administrativament al municipi de Cerdanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.