La FAV també al·lega per evitar que bales d'ecoparc vagin a la pedrera Berta


Temes relacionats

La tertúlia amb els partits analitza l'actualitat de Sant Cugat (22/gen/14)

La Generalitat pressiona l'Ajuntament pel cas de la pedrera Berta, segons la CUP (17/gen/14)

L'Ajuntament nega pressions del govern en el procés de la pedrera Berta (18/gen/14)

Valldoreix també al·legarà per evitar que bales d'ecoparc vagin a la pedrera Berta (16/gen/14)

Els partits, contraris i prudents a reomplir la pedrera Berta de bales d'ecoparc (15/gen/14)

L'empresa FCC demana dipositar bales d'ecoparc a la pedrera Berta (15/gen/14)

L'Ajuntament al·legarà per evitar que bales d'ecoparc omplin la pedrera Berta (15/gen/14)


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc aquest dimecres a la seu de l'Ateneu

La roda de premsa ha tingut lloc aquest dimecres a la seu de l'Ateneu

La Federació d'Associacions de Veïns presentarà aquest divendres al·legacions per evitar que la pedrera Berta es reompli amb bales d'ecoparc tal com vol fer FCC, concessionària de l'espai. L'entitat acusa la Generalitat de manca de transparència i fa una crida a la ciutadania perquè s'interessi pel risc ecològic que pot suposar un abocador de residus d'ecoparc.

El president de la FAV, Manel Sánchez, ha explicat que estan molt preocupats per la intenció de FCC de canviar la llicència d'activitat de la pedrera per posar-hi residus d'ecoparc. Sànchez ha destacat que pot afectar la salut mediambiental de la zona i, en especial, les aigües freàtiques del subsòl santcugatenc. Per aquest motiu, la FAV fa una crida perquè la ciutadania conegui aquesta problemàtica.

Manel Sánchez

Fem una crida generalitzada a la ciutadania perquè sigui conscient de què significa tenir un abocador com aquest.


El membre de la FAV i la Plataforma Veïnal Gent per Valldoreix Josep Lluís Salazar ha lamentat les dificultats que han tingut per conèixer l'anunci d'informació pública del DOGC del 16 de desembre passat i la manca de col·laboració de la direcció general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial. Salazar ha explicat que es veuen obligats a presentar al·legacions contra el canvi de llicència de la pedrera, quan no han pogut accedir a l'estudi d'impacte ambiental.

Josep Lluis Salazar

No hem pogut veure l'avaluació d'impacte ambiental ni les conclusions. Per aquest motiu, les nostres al·legacions no poden molt acurades.


Sánchez també ha criticat l'Ajuntament per no haver donat a conèixer a la FAV l'existència d'aquest anunci d'informació pública. Aquest fet i que el termini per fer les al·legacions finalitzi aquest divendres han provocat que hagin hagut de treballar contrarellotge per presentar les seves objeccions.

La FAV ha donat a conèixer el seu posicionament aquest dimecres en una roda de premsa a la seu de l'Ateneu que ha compartit amb la Plataforma Rubí Sense Abocador. Aquesta entitat, que ja ha presentat les seves al·legacions, ha criticat també la manca de transparència d'aquest procés i ha mostrat el seu rebuig total al canvi de la llicència d'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.