#dretscompartits, una mostra per retallar distàncies entre els ciutadans i la UE


Temes relacionats

Ferran Tarradellas i Carme Colomina parlen del futur de la UE a Cugat.cat (23/gen/14)


  • Comparteix:

La Comissió Europea a Barcelona porta al vestíbul de l'ajuntament la mostra itinerant '#dretscompartits' per acostar el projecte de la Unió Europea als ciutadans. La mostra, que es pot veure fins al 31 de gener, vol facilitar el camí perquè els ciutadans coneguin els drets de què disposen a la UE i retallar distàncies amb la institució comunitària.

Sant Cugat participa de l'aventura de conèixer a fons Europa obrint les portes de l'ajuntament a una exposició organitzada per la Comissió Europea a Barcelona. '#dretscompartits' explica el projecte de la Unió Europea i fa constar els drets, també els fonamentals i altres, que la institució ha legislat per protegir la ciutadania al seu país i quan es desplaça o resideix fora.

A través de plafons informatius, la mostra fa un repàs, d'una forma pedagògica, de drets com els dels passatgers a un servei de qualitat, el de queixa davant el Defensor del poble Europeu o el de la protecció contra pràctiques comercials abusives. Tot plegat, per retallar distàncies amb els ciutadans i combatre la poca implicació amb les institucions comunitàries, tal com explica el director de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

Ferran Tarradellas

Sobre els drets dels europeus hi ha una gran desconeixement. I això és una crítica que ens fan a la comissió, legítima, és que no comuniquem bé el que es fa pels ciutadans.


L'exposició, oberta fins al 31 de gener, dóna l'opció als ciutadans de fer preguntes i aportacions sobre el projecte europeu. Segons la membre de Team Europa, Carme Colomina, la iniciativa és un bon baròmetre perquè la Comissió Europea comprovi si Brusel·les debat els problemes que de veritat preocupen els ciutadans.

Carme Colomina

Ens serveix una mica com a mirall i contramirall. Una cosa són els drets i l'altra la política, i veiem polítics que no respecten aquests drets.


Després d'un any girant a Catalunya, '#dretscompartits' continua el seu periple a Castelldefels. Enfilant la recta final d'un viatge per preparar el camí cap a les eleccions europees, al maig. Uns comicis que arriben amb novetats perquè, per primera vegada, els ciutadans podran votar el candidat a presidir la Comissió Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.