Més de 100 valldoreixencs protesten per revertir l'estudi de mobilitat de Valldoreix


Temes relacionats

La unió del carrer Rossinyol amb un pont aixeca queixes veïnals a la junta de l'EMD (30/gen/14)

Veïns de Valldoreix es mobilitzen contra els canvis del Pla de Mobilitat (12/gen/14)


  • Comparteix:

Veïns de Valldoreix han omplert la sala de plens de l'EMD

Veïns de Valldoreix han omplert la sala de plens de l'EMD

Més de 100 veïns de l'avinguda Ramon Escayola, del passeig del Nard i la rambla del Jardí han protestat aquest dijous a la sala de plens de l'EMD contra els canvis fets a les vies arran de l'estudi de mobilitat de Valldoreix. Amb més de 700 signatures i en audiència pública, els afectats insten el govern a recuperar el doble sentit de circulació, la llibertat d'aparcament i mantenir la velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora. L'EMD i els veïns han acordat una reunió per tractar el tema.

Els contraris als canvis que ha comportat l'estudi de mobilitat de Valldoreix, inclòs en el Pla de Mobilitat de Sant Cugat, lamenten amb un manifest que la nova regulació allarga innecessàriament els recorreguts, incrementa el trànsit i limita l'aparcament. Els veïns també argumenten que, malgrat la limitació de velocitat, s'ha incrementat la velocitat real i que això provoca una major inseguretat de vianants i conductors. Per això, els afectats demanen que es torni a la situació anterior, amb una mobilitat basada més en 'valors cívics' que en la regulació.

El representant veïnal Miquel Llugany ha explicat que compten amb més de 700 signatures de suport i ha instat el govern a una trobada per parlar sobre aquesta problemàtica.

Miquel Llugany

Hem vingut a exposar la nostra opinió. No volem discutir, volem que ens escoltin, que s'ho pensin i, si és possible, seure a parlar.


El vocal de Mobilitat, Joan Ribera, ha defensat l'estudi de mobilitat i ha exposat la necessitat de fer canvis per minimitzar l'accidentalitat del territori. El president de l'EMD, Josep Puig, ha manifestat que el govern pren nota del descontentament i que es convocarà en breu els afectats per donar-los resposta.

Josep Puig

Des del govern recollim les seves demandes i evidentment els convocarem per donar resposta a les seves peticions.


L'audiència pública, prèvia a la junta de veïns d'aquest dijous, ha visualitzat l'enuig de molts veïns que han omplert la sala de plens de l'EMD, molts d'ells amb pancartes reivindicatives demanant el doble sentit d'aquests carrers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.