La brossa generada a Sant Cugat es redueix un 2'49% respecte el 2012


Temes relacionats

El Punt Verd del centre suma un espai per potenciar l'ús artístic de les deixalles (23/nov/13)

Sol i Aire tindrà mini depuradores per al tractament de residus (14/ago/13)

Paraira exposa el model santcugatenc de 'smart city' al CONAMA (29/nov/12)

La recollida selectiva a la ciutat supera la mitjana de l'Àrea Metropolitana (18/abr/12)


  • Comparteix:

L'Ajuntament es mostra satisfet amb les xifres de 2013 tot i que confia a millorar-les

L'Ajuntament es mostra satisfet amb les xifres de 2013 tot i que confia a millorar-les

La ciutat ha generat al 2013 un 2'49% menys de residus que l'any anterior, el que suposa 857 tones menys de brossa. L'any passat, cada santcugatenc va generar 1'05 quilograms de residus al dia. D'aquesta quantitat individual, 0'46 quilograms van anar al reciclatge a través de la recollida selectiva.

De les 33.542 tones de residus, el 55'8% (18.740 tones) va ser de fracció rebuig, tot allò que va al contenidor gris perquè no es pot reciclar. El 43'8% (14.802 tones), en canvi, va anar a la recollida selectiva per ser reciclat.

De les tones de reciclatge, el 41'1% són de brossa orgànica, mentre que el 12'1% va anar als contenidors de paper i cartró. En aquest últim cas la xifra no és del tot fiable perquè en els últims anys ha augmentat considerablement el nombre de gent que agafa i ven el cartró de manera clandestina.

El vidre va representar l'11'1% del total de reciclatge recollit i els envasos, el 8'5%. Els residus restants van ser de roba, poda, voluminosos, piles comercials, deixalleries i minideixalleries.

En una entrevista a Cugat.cat, la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha donat per bones aquestes xifres, tot i que considera que encara hi ha reptes pendents.

Cristina Paraira

Amb el tema de residus mai no pots dir que estàs satisfet. Hem millorat les dades però encara queda feina per fer.


El reciclatge a Sant Cugat ha augmentat en els últims 10 anys de manera considerable, ja que ha passat del 12'5% al 2003 al gairebé 44% l'any passat. En concret, en aquest període la recollida de matèria orgànica ha augmentat un 435%, la de paper i cartró un 35% i la del vidre, un 107%.

En el cas de la fracció rebuig, la recollida en els últims 10 anys s'ha reduït un 42%. Paraira s'ha felicitat per aquestes xifres, tot i que ha recordat que l'objectiu no només ha de ser augmentar la recollida selectiva, sinó que les persones aprenguin a generar menys residus.

La tinenta d'alcalde s'ha marcat com objectiu reduir els residus en general, però especialment millorar el tractament de la brossa orgànica, molt contaminant i nociva per al medi ambient i que actualment representa la fracció més important del reciclatge.

Cristina Paraira

El nostre repte és millorar la recollida orgànica, perquè és la que més contamina.


De fet, amb els 1'05 de quilograms generats per santcugatenc al dia la ciutat es manté per sota de la mitjana de l'Àrea Metropolitana, que al 2012 era de 1'19 quilograms diaris per ciutadà.

El Punt Verd
El Punt Verd del Centre va estrenar a finals de novembre un nou espai per conscienciar els santcugatencs de la importància del reciclatge. La tinenta d'alcalde ha reconegut que encara li falta dinamització però confia que la tendència canviï amb l'arribada del bon temps. Paraira també ha descartat portar aquest projecte als altres punts de recollida de deixalles de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.