La Policia Local i els Mossos d'Esquadra abordaran els casos de cases ocupades


Temes relacionats

Un grup de persones viu a Lestonnac des de finals de l'any passat (19/feb/13)


  • Comparteix:

Lestonnac és una de les cases ocupades del centre

Lestonnac és una de les cases ocupades del centre

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra elaboraran conjuntament un pla d'acció per donar solucions a les cases ocupades. Segons ha explicat a Cugat.cat el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, els dos cossos preparen un mapa de les cases amb inquilins il·legals i d'aquí a uns mesos presentaran el nou dispositiu.

Carol ha explicat que cal distingir entre els 'okupes' i els 'ocupes'. Amb el primer terme el tinent d'alcalde s'ha referit al moviment polític que ocupa una casa com a forma de vida, i que coneix perfectament la legislació per saber quan pot ser desallotjat i quan no. En canvi, amb el segon fa referència a aquelles persones que han ocupat un pis buit a causa de la seva situació econòmica i que, per tant, haurien de rebre l'ajut de l'àrea de Serveis Socials.

Francesc Carol

L'okupa està polititzat i té coneixements legals. L'ocupa, lamentablement, ha aparegut en els últims anys amb la situació de crisi i té un tractament diferent.


Carol ha afegit que el principal problema amb què es troba l'Ajuntament per tractar la situació és que sovint el propietari no denuncia el cas.

Francesc Carol

És un tema complicat, però si el propietari no presenta denuncia és molt difícil fer-los fora.


El tinent d'alcalde també ha confirmat que l'equip de govern té constància de la casa ubicada al sector de Lestonnac, que està ocupada des de finals del 2012, tot i que no ha avançat cap mesura per resoldre la situació. El consistori i els dos cossos policials posaran en comú totes les dades que tenen al seu abast i presentaran el dispositiu, en principi, durant aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.