El 58'1% dels ciutadans veu Sant Cugat com una ciutat bastant segura


  • Comparteix:

L'Observatori ha estudiat el nivell de seguretat del municipi

L'Observatori ha estudiat el nivell de seguretat del municipi

L'Observatori Sociològic, arran de l'onada de setembre passat, constata que el 58'1% dels ciutadans creuen que la ciutat és 'força segura', puntuant la sensació amb un 7'4. La consideració és la mateixa quan els enquestats valoren el nivell de seguretat al seu barri, un 49'1%, i a casa seva, un 45'8%. En aquest apartat, l'observatori ha treballat sobre una mostra de 1.000 entrevistats.

Quan els enquestats valoren el nivell de seguretat a la ciutat, un 58'1% el qualifiquen de 'força segura', 9'7 punts percentuals més que a l'onada de juny del 2012. Aquesta mateixa consideració també és la que més predomina quan els entrevistats valoren la sensació de seguretat al seu barri i a la seva llar. Els santcugatencs que pensen que la localitat no és gens segura o bé poc segura són el 0'8% i el 2'4%, respectivament, segons les últimes dades.

Sobre l'evolució de la seguretat al municipi en l'últim any, el 65'9% dels enquestats creuen que la seguretat segueix igual. No obstant això, en el global de l'onada són més els que creuen que en matèria de seguretat la situació ha empitjorat (18,5%) que els que pensen que ha millorat (13,1%).

Un dels argumentaris de l'estudi explica que, tot i que augmenta la sensació d'evolució negativa de seguretat, els enquestats no diuen sentir-se insegurs al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.