Sant Cugat se suma a 'Taps per al Nacho' per investigar la malaltia de Dent


  • Comparteix:

La família del Nacho lluita perquè s'investigui la malaltia del seu fill / Foto: Taps per al Nacho

La família del Nacho lluita perquè s'investigui la malaltia del seu fill / Foto: Taps per al Nacho

Sant Cugat s'ha adherit a la campanya 'Taps solidaris per al Nacho' amb sis punts de recollida de taps de plàstic, la venda dels quals servirà per recollir fons per investigar sobre la malaltia de Dent. La família de Nacho, de Santa Coloma, busca avançar en la investigació d'aquesta patologia considerada 'rara', ja que el nen és l'única persona de Catalunya que la pateix. A l'Estat espanyol hi ha 32 casos.

La família necessita uns 500.000 euros per encetar un programa d'investigació d'aquesta malaltia, de la qual se sap que és crònica i genètica, i que els símptomes es manifesten a l'edat adulta. El Nacho, però, pateix algunes deficiències de salut des de ben petit. Per tot això, la seva família lluita per aconseguir tones de taps de plàstic per fer investigar aquesta malaltia, tal com explica la seva mare, Eva Giménez.

Eva Giménez

Els metges ens van comentar que era una malaltia molt minoritària, que érem uns pares lluitadors i que podíem fer una associació i lluitar per la malaltia del Nacho.


L'associació té 275 socis que donen suport i es mobilitzen per fer difusió sobre la malaltia de Dent. La campanya dels taps de plàstic es va encetar l'octubre del 2012 i compta amb 1.200 punts de recollida a tot l'Estat espanyol. A Sant Cugat els punts de recollida són la ZEM Jaume Tubau, l'escola Pins del Vallès, El taller de la Carme, la comissaria de la Policia Local, Llanes del món i Taller RIM.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.